Startlaphoz Csatlakozz!

Munkabeszüntetés

Kétórás figyelmeztető sztrájk az ISD Dunaferrnél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 02. hétfő, 18:33

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfőn  13 és 15 óra között a Dunaferrnél; a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség által szervezett munkabeszüntetés célja a bér- és szociális megállapodások kikényszerítése volt - mondta el a szövetség elnöke.

    Mucsi Zoltán tájékoztatása szerint a január eleje óta tartó bértárgyalások elhúzódása, valamint a béren kívüli juttatások egyes elemeinek tervezett átalakítása miatt kényszerültek erre a lépésre.

    A tárgyalások a figyelmeztető munkabeszüntetés ellenére folytatódnak, s amennyiben ezen a héten nem vezetnek eredményre, jövő hét keddre általános sztrájkot hirdet az érdekképviselet.

    A szakszervezeti szövetség a bértárgyalások kezdetén 5,2 százalékos béremelést követelt a munkavállalóknak, hétfőn viszont kompromisszumos megoldásként, készek lettek volna 4,2 százalékos béremelésben, valamint a béren kívüli juttatások ugyanilyen mértékű emelésében megállapodni.

    Mucsi Zoltán hangsúlyozta: a bértárgyalások elhúzódásának egyik oka, hogy nem sikerült megállapodni a 13. illetve 14. havi bérrel - az úgynevezett szabadságos és karácsonyi juttatással - kapcsolatban, mivel a cégcsoport tulajdonosai ennek átalakítását tervezik.

    A bérmegállapodás-tervezetet a tulajdonosok igazgatótanácsának kellene jóváhagynia, de mindeddig ez nem történt meg. A figyelmeztető sztrájkhoz nem csatlakozott a cégcsoportnál működő másik reprezentatív szakszervezet, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, de Mucsi Zoltán tájékoztatása szerint tagjai szolidárisak a munkabeszüntetőkkel.

    Az MTI korábbi információja szerint az ISD Dunaferrnél az elmúlt öt évben minden évben az előre jelzett inflációt 1,05 százalékkal meghaladó béremelést hajtottak végre, a dolgozóknak biztosították a 13. illetve 14. havi bért, az idén januárban pedig a minden arra jogosult munkavállaló bérkompenzációban részesült.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kétórás figyelmeztető sztrájk az ISD Dunaferrnél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector