Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: A belügyminiszter csak a bajokat növeli a rendőrségi átalakításokkal

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. augusztus 11. szombat, 11:00
Az LMP szerint a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának megszüntetése és a Nemzeti Nyomozó Iroda Készenléti Rendőrségbe való beolvasztása teljes képtelenség. A belügyminiszter ezzel az ott dolgozókat teszi kiszolgáltatottá, miközben a rendőrségi korrupcióra és a szervezett bűnözésre nem nyújt megoldást.

    Nyilvánvaló, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrségi osztályok átszervezésével a nemrég kibukott korrupciós ügyekre próbál megoldást találni. A BRFK SZBEO és az NNI felszámolása nem egy előkészített, jól átgondolt átalakítás része, inkább csak annak a bedarálási folyamatnak az újabb fejezete, amit már a rendvédelmi szakszervezeteknél megtapasztalhattunk.

    Az LMP szerint is fontos, hogy a korrupt, bűnözőket kiszolgáló rendőröket kitaszítsák a szervezet soraiból, de ezt nem lehet a teljes állomány büntetésével, ellehetetlenítésével és  megbélyegezésével elintézni. A belügyminiszter évtizedes tapasztalatokkal rendelkező rendőrökből álló állományt robbantott szét. A fejetlen átszervezésekkel ráadásul a szervezett alvilág is lépéselőnybe kerül, hiszen ezeknek az ügyeknek az új rendszer megszilárdulásáig nem lesznek gazdái.

    Az egyik legnagyobb bűnözési veszélyt a szervezett bűnözés és az azzal összefonódó politikai, gazdasági és esetenként rendőri hálózatok jelentik, ezért az LMP úgy véli, továbbra is indokolt egy erre specializálódott, különleges tudású rendőrségi egység fenntartása. A párt szerint inkább erre kellene fordítani azt a 12 milliárd forintot, amit a kormány a Terrorelhárítási Központra elszór.

    Félő, hogy a belügyminiszter – aki a vidék közbiztonsági problémáit nem képes kezelni, és aki a gyöngyöspatai után a devecseri eseményeket is csak távcsővel figyeli – ebben az ügyben sem tud majd eredményeket felmutatni.

    Az LMP továbbra is az embereket megvédeni képes, a rendőröket anyagilag és erkölcsileg megbecsülő közösségi rendőrség felállításában látja a megoldást. (OS)

 
Dorosz Dávid
országgyűlési képviselő,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja


Kiadó: LMP Parlamenti Frakciója

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: A belügyminiszter csak a bajokat növeli a rendőrségi átalakításokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector