Startlaphoz Csatlakozz!

Sok a felháborodott pedagógus

Félnek, ezért nem mernek tüntetni a somogyi falvak tanárai

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 13. csütörtök, 17:56

Egy busznyi tüntető bizonyosan ott lesz jövő szombaton a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által meghirdetett demonstráción, melyet a legnagyobb ágazati érdekképviselet az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé szervez – írja a sonline.hu.

   A PSZ szerint ugyanis, ha a parlament jelenlegi formájában fogadja el a jövő évi költségvetést, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokkal, „visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét!”
– Elég változó volt a demonstrációs bejelentés fogadtatása a megyében – mondta Szigethy Marianna, a PSZ Somogy megyei területi vezetője. – Sok a felháborodott pedagógus, ám jelentős részük nem akar, pontosabban nem mer tüntetni. Főként a falvakban dolgozó kollégák félnek, kiderül, hogy demonstrálnak, s akkor elveszíthetik az állásukat. 


   Pedig a kisiskolák is veszélyben vannak állítólag, azaz az ott dolgozók jövője is tét. Ám a jövő heti tüntetés elsődlegesen a oktatás technikai dolgozóinak béremelésért szerveződik, hiszen nekik 2007 óta nem emelkedett a fizetésük. A PSZ somogyi vezetője szerint a megyéből az autóval a fővárosba induló tüntetők mellett vélhetően egy-két busznyi demonstráló megy majd Budapestre, méghozzá jellemzően a városokban dolgozók, ugyanis a tüntetés délután kezdődik, azaz estére érnek majd csak haza, s így a kistelepüléseken élő pedagógusok adott esetben nem is tudnának hazajutni. Éppen ezért a PSZ országos vezetése is úgy számol, a demonstráción jellemzően a fővárosi, illetve a Budapest-környéki települések elégedetlen pedagógusai jelennek majd meg. Illetve mindenki, aki szolidáris az elképzeléseikkel. 

Forrás: sonline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Félnek, ezért nem mernek tüntetni a somogyi falvak tanárai.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector