Startlaphoz Csatlakozz!

Ne idézzen elő létszámcsökkenést és ne következhessen be a munkaterhelés további fokozódása

Munkástanácsok: fontos a vasárnapi munkavégzés korlátok közé szorítása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 14. péntek, 18:07

A Munkástanácsok szerint fontos a vasárnapi munkavégzés korlátok közé szorítása - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel pénteken.

    Az érdekképviselet a vasárnapi munkavégzés olyan szabályozását támogatja, amelyik jobban szolgálja a kiskereskedelemben dolgozó, nagy többségében női munkavállaló szellemi és fizikai regenerálódását, kiegyensúlyozott családi életét. Azt is követelménynek tekintik, hogy a vasárnapi munkavégzés korlátozása ne járjon a kereskedelmi dolgozók keresetének csökkenésével, ne idézzen elő létszámcsökkenést és ne következhessen be a munkaterhelés további fokozódása - hangsúlyozták.

    Közölték, mivel a nyitva tartás törvényi szabályozása önmagában nem tudja garantálni ezeket a követelményeket, szükségesnek tartják, hogy ezek érvényesítéséről a munkáltatók és a munkavállalók érdekképviseletei érdemi és konstruktív tárgyalásokat folytassanak, és a szabályozás ezt vegye figyelembe.

    Bíztató jelnek tekintik, hogy a CBA üzletlánc vezetése önként kötelezettséget vállalt a vasárnapi munkavégzés korlátozásából származó esetleges munkavállalói jövedelemkiesés kompenzálására, valamint azt is, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára fogadókészségét fejezte ki a vasárnapi munkavégzés korlátozását és ellentételezésének megemelését eredményező változtatásokra a munka törvénykönyvében.

    Utóbbi fontosságát az is kiemeli, hogy a Munkástanácsok álláspontja szerint a nem kereskedelmi dolgozók esetében is felülvizsgálatra szorul a vasárnapi munkavégzés gyakorisága. Példaként említik, hogy változtatni kellene azon, hogy a heti pihenőnapnak csak havonta egyszer kell vasárnapra esnie.
                      

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkástanácsok: fontos a vasárnapi munkavégzés korlátok közé szorítása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector