Startlaphoz Csatlakozz!

Európai egészségügyi tiltakozó nap

Akcióztak az orvosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 16. péntek, 10:11

Állítsátok meg őket! Adjatok elég pénzt az egészségügyre! – ezekkel szlogenekkel próbálták fölhívni a döntéshozók figyelmét az ellátórendszer, s benne a gyógyítók gondjaira csütörtökön Európa-szerte az orvosi érdekvédők – írja a Népszabadság.

   A The European Federation of Salaried Doctors (FEMS) által megszervezett európai egészségügyi tiltakozó napon a kontinens nagyvárosaiban nagygyűléssel, röplapokkal, flasmobbal mentek utcára az orvosok, hogy jelezzék: nem folytatható a kormányoknak az a gyakorlata, amellyel évről-évre mind jobban csökkentik az egészségügyre fordítható pénzeket. 
 
   Magyarországon a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Rezidens Szövetség, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a FAKOOSZ, Alapellátó Orvosok Szövetsége közös sajtótájékoztatón ismertették a FEMS akciójának részleteit, beszámoltak a hazai sajtótájékoztatóval azonos időben zajló európai eseményekről. 
 
   Lapunknak Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke azt mondta, hogy az elmúlt napokban az érdekvédő szervezetek tisztségviselői a hazai kórházakban munkaértekezleteken ismertették a FEMS akcióját, amellyel az európai orvostársadalom nevében egységesen azt követelik, hogy a nemzeti kormányok adjanak elég pénzt olyan minőségi egészségügy fenntartására, amely minden állampolgár számára elérhető.
 
  Hozzátette: aki az egészségüggyel kapcsolatba kerül, pontosan tudja, mennyire nincs orvos, milyen sokat kell várni, mert nincs elég pénz az ellátásokra. Európa-szerte probléma az orvosmigráció, ezért azt is elvárják, hogy a kormányok biztosítsanak az orvosok számára megfelelő bért, hogy ne kelljen a jobb megélhetés reményében országról-országra vándorolniuk a gyógyítóknak. Hozzátette: készültek az ország különböző pontjain arra, hogy villám-csődületekkel adnak nyomatékot ügyüknek, ám ezt most  elmosta a vihar.

Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Akcióztak az orvosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector