Startlaphoz Csatlakozz!

Idén átlagosan 2,90-2,94 millió körül alakulhat majd az állástalanok száma

A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 04. vasárnap, 08:09

A szövetségi minimálbér bevezetése megnehezíti a munkanélküliek számának csökkentését Németországban - állapítja meg a dpa hírügynökség a nagy német pénzintézetek közgazdászai körében végzett felmérése alapján.

    A megkérdezett gazdasági szakemberek az idén a 2014-esnél kissé élénkebb gazdasági növekedést várnak Németországban, ami azonban az idén január elsején bevezetett szövetségi minimálbér miatt alig, vagy egyáltalán nem mutatkozik majd meg a munkaerő-piaci helyzet javulásában. Egyes régiókban a minimálbér még munkahelyek megszűnéséhez is vezethet. 

    A felmérés szerint a közgazdászok az idén átlagosan 2,90-2,94 millió körül alakulhat majd a munkanélküliek száma, amit stagnálásnak, esetleg kismértékű növekedésnek felel meg a tavalyihoz képest. A dpa körkérdésébe bevont szakemberek közül mindössze egy volt azon a véleményen, hogy a munkanélküliek száma csökkenhet az idén Németországban.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector