Startlaphoz Csatlakozz!

Ne engedjék elveszni az összeget

SZÉP Kártya: 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a bankok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 17:36

2014-ben a kereskedelmi szálláshelyeken a SZÉP Kártyával összesen 15,9 milliárd forintot fizettek, 3,9%-kal többet, mint az előző évben, ugyanakkor a bankok 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a munkáltatóknak, mivel ezt az összeget nem költötték el az év során a munkavállalók – olvasható a turizmusonline.hu oldalán.

   A Nemzetgazdasági Minisztérium SZÉP Kártya Monitoring Bizottságának legutóbbi ülésén egyebek mellett a SZÉP kártya 2014. évi adatait mutatták be. 2014-ben a SZÉP kártya feltöltések 12 %-kal növekedtek 2013-hoz képest, míg a költés 7,3 %- kal emelkedett. 2014-ben 1,35 milliárd forint lejáró összeget utaltak vissza a bankok a munkáltatóknak úgy, hogy év elején ennél jóval magasabban állt ezen állomány - adta hírül a Falusi Turizmus Országos Szövetsége aktuális hírlevelében. 
 
  Annak ellenére, hogy az egyes pénzintézetek arra törekednek, hogy a lejáró összeg a lehető legkevesebb legyen, hiszen a visszautalások nagy terhet jelentenek, és sok esetben visszaérkeznek a 3. visszautalási kísérlet után is az összegek. Az MKB Bank 2014. évi visszautalandó állománya még mindig tartalmaz 1,3 Millió Ft összegű gazdátlan pénzállományt, mert megszűntek a munkáltatók, így nincs kinek visszafizetni a lejárt összegeket. Ennek köszönhetően az NGM felülvizsgálja a lejáró összegeket érintő szabályokat. A 2014. évi feltöltések, most 2015. év májusában járnak le, amihez különböző figyelemfelkeltő marketing kampányokat indítanak el a pénzintézetek. Ezt teszi a Magyar Turizmus Zrt. is, amely ösztönözi a kártyabirtokosokat, hogy május végéig használják fel a kártyán lévő összegeket, ne engedjék elveszni az összeget.
 
   A FATOSZ is többféle módon szeretné felhívni a turisták figyelmét a SZÉP kártya falusi szálláshelyeken történő felhasználásra. A FATOSZ szálláskatalógusában is külön megjelölésre kerültek a SZÉP kártya elfogadó helyek, de online hírlevelén keresztül is szeretné megszólítani a kártyabirtokosokat és szeretné ajánlani számukra a SZÉP kártya elfogadó falusi szállásadók kínálatát.
 
Forrás: turizmusonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZÉP Kártya: 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a bankok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector