Startlaphoz Csatlakozz!

Intim szféra a munkajogban

 Május 30-án megjelent Magyar Közlönyben az Alkotmánybíróság május 27-ei döntése arról, hogy alaptörvény-ellenes az Mt. azon rendelkezése, miszerint a kismamát csak akkor illeti meg felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlését megelőzően tájékoztatta a munkáltatót. Ezt az előírást az Ab megsemmisítette – olvasható az adozona.hu oldalán.

Bővebben




Homokvár a hazai cégstruktúra

A hazai cégek 98 százalékénak árbevétele nem éri el az EU kisvállalkozás definíciójának alsó határát, azaz az évi 2 millió eurót. Európai szemüveggel nézve tehát csaknem az összes magyar cég mikrovállalkozás. A tőkeszerkezet szétaprózottsága nem egyszerűen technikai kérdés, hanem komoly versenyhátrány is az ország gazdasága számára.

Bővebben




Kész a magyar stressztérkép

 A gyors munkatempó okolható leginkább a munkahelyi stresszért, amely legerősebb a vendéglátóiparban, és inkább érinti a nőket, mint a férfiakat – derül ki a Munkahelyi Stressz Felmérésből, melyet a munkajog.hu ismertetett.

Bővebben




Veszélyezteti a versenyképességet a szakemberhiány Magyarországon

Bár a szakemberhiány világszerte egyre nő, a magyar munkaadók körében végzett felmérés szerint itthon a globális átlagnál jóval nehezebb megfelelő munkaerőt találni: Magyarországon a munkaadók 45 százaléka, míg világszerte 36 százaléka panaszkodott a szakemberhiányra - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

Bővebben




Jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak

 Munkára, jól végzett fizikai munkára szüksége van az országnak - jelentette ki az Országgyűlés elnöke kedden a Parlament Felsőházi Termében a VII. Szakma Sztár Fesztivál országos díjátadó ünnepségen.

Bővebben




Csökkent a munkanélküliség az EU-ban és az euróövezetben áprilisban

Az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,1 százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta áprilisban az előző havihoz képest. A mutató az EU-ban a legnagyobb mértékben, 2,8 százalékponttal Magyarországon mérséklődött - közölte kedden az unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Még mindig csak álom a szociális biztonság az emberek számára

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) nyomatékosan óvott attól, hogy az Európai Unió tagországaiban tovább csökkentsék az állami szociális juttatásokat – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Rejtélyes szervezet a pedagógusok nyakán

  Érdektelenségbe fulladt a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésének választása, ami nem csoda, hiszen a kar előkészítő bizottságának (EB) elnöke lapunknak lényegében elismerte, hogy szinte semmilyen választásra felhívó tevékenységet nem folytattak. A kar alapszabály-tervezetét nem tudni, hogy hol és kik írják, a küldöttek ugyan véleményezhetik, de egy nap alatt lezavarják az alapszabály elfogadását, amelyet Kőrösiné Merkl Hilda EB-elnök szerint „bármikor módosíthatnak” – írja a Népszava.

Bővebben




Három dolog, ami mindenképp legyen benne a munkaszerződésben

 Egy munkaszerződés annyit ér, amennyit betartanak belőle – mondta egy mikrovállalkozás újdonsült alkalmazottja, miközben olvasás nélkül, aláírta a dokumentumot. A hozzáértők többsége úgy tartja, inkább az a fontos, hogy a munkáltató mennyit tud betartatni a leírtakból. Az alábbiakban összefoglaltunk néhány olyan tartalmi elemet, amelyet feltétlenül érdemes rögzíteni az alkalmazottak munkaszerződésében – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Népesedési Kerekasztal: a nyugdíjban is el kellene ismerni a gyermekvállalást

A nyugdíjrendszer reformját javasolja a kormánynak és az Országgyűlésnek a Népesedési Kerekasztal; a testület által kidolgozott koncepció szerint a nyugdíjszámításnál figyelembe kellene venni a gyermeknevelésre fordított erőfeszítéseket, a felnevelt gyermekek számát és iskolázottságát is.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector