Startlaphoz Csatlakozz!

Áfacsökkentés = több ezer új munkahely

Az újépítésű lakás piac felpörgetéséhez az újlakások ÁFA kulcsának csökkentésére, illetve kedvező fejlesztői hitelekre lenne szükség. 27 helyett 5%-os ÁFA mellett a jelenlegi szint mellett további évi 8.000 újépítésű lakás épülne, ami 8.800 munkahelyet teremtene – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Szakiskolásoknak fejlesztett munkavállalói tananyagot a Liga

A Liga Szakszervezetek Munkavállalói ismeretek címmel szakiskolák számára fejlesztett tananyagot, amelynek tesztelése februárban már el is indult, országszerte tíz szakiskola negyven pedagógusa és 680 diákja vesz részt kipróbálásában - közölte az érdekképviselet szerdán.

Bővebben




Ötödével kisebb a nők fizetése

 Magyarországon a nők átlagosan a férfiak fizetésének 80 százalékát kapják – részben a saját fejükben is működő társadalmi sztereotípiák, részben gyengébb érdekérvényesítő képességük miatt. A Forbes összesítése szerint a tíz legjobban fizetett színésznő feleannyit sem keres, mint férfi kollégáik – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Közdemosz: több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés, ezért követelik, hogy 2015-ben minden olyan közszolgálati munkavállaló, aki központi bérintézkedések által nem érintett, részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.

Bővebben




Nem emelnék meg a bérpótlékot a belvárosban és a piacokon

A belvárosi és a piacokon működő kereskedőknél nem lesz száz százalékos a bérpótlék vasárnap sem. A többieknél lenne, de náluk meg alkalmazott nem lehet a boltban. Viszont mindenütt – a vendéglátásban, a turizmusban, a kórházakban, a rendőrségen is – száz százalékos lesz a bérpótlék az ünnepnapok alatt folytatott munkavégzés esetén – tudta meg a Viággazdaság.

Bővebben




Módosítja nyitva tartását a Praktiker a vasárnapi pihenőnap miatt

 A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét - tájékoztatott szerdán a barkácsáruház.

Bővebben




Czomba Sándor: elindult az ifjúsági garancia program

 A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben




Ennyit tesz félre egy átlagos magyar munkavállaló

 A gazdaságilag aktív, 25-55 éves korosztály tagjainak 61 százaléka tekinthető megtakarítónak, ők azok, akik konkrét céllal takarékoskodnak és átlagban havi 20 ezer forintot tesznek félre, derült ki az Union Biztosító reprezentatív piackutatásából – írja az Origo.

Bővebben




A munkaszüneti napok körüli munkavégzés elszámolása

Az Mt. felhatalmazást ad a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter számára (jelenleg a nemzetgazdasági miniszter), hogy az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalók munkaidő-beosztásának a munkaszüneti napok miatti változtatását évenként rendeletben szabályozza. Ennek során vasárnap nem nyilvánítható munkanappá és a változtatásnak azonos naptári hónapra kell esnie – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Keres ön annyit, mint a megyei átlag?

Tavaly decemberben 7,7, az egész évben pedig 3,2 százalékkal emelkedtek a reálbérek a KSH szerint. Így 237 700 forint volt a bruttó átlagkereset, a nettó pedig 155 700 forint. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 252 700 forintot kerestek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alig keresnek többet, mint a Budapesti átlag fele. A növekedés is csak minimális volt. A legjobban Somogy megyében nőtt tavaly a fizetés.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector