Startlaphoz Csatlakozz!

Döntés az integrációról, a SZEF jövőjéről

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma X. Kongresszusa a mai napon úgy döntött, hogy a SZEF Magyar Szakszervezeti Szövetségbe, teljes jogutódlással történő beolvadását nem fogadja el, szervezeti önállóságát fenntartja.

Bővebben




Nem olvad be a SZEF a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) nem olvad be teljes jogutódlással a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe, erről döntött a SZEF szombaton tartott X. közgyűlése.

Bővebben




Stresszpótlékért küzdenek a mentősök

Sokba kerülhet a mentőszolgálatnak, hogy nem ismerte el: pótlékra jogosítja a mentőautókon szolgáló dolgozókat a munkájuk során elszenvedett stressz. A pécsi munkaügyi bíróság úgy döntött: havi húszezer forintos kockázati pótlék jár a mentőknek. Ha ezt az összeget valamennyi érintettnek ki kell fizetni, több mint kétmilliárd forintjába kerülhet az államnak évente – írja a Népszabadság.

Bővebben




Mindenki kérdezze le egyéni nyugdíjszámláját

Több mint 30 ezer ember élt a lehetőséggel és az ügyfélkapun keresztül ellenőrizte nyugdíjbefizetéseit - mondta a nemzetgazdasági miniszter az InfoRádióban. Varga Mihály szerint ez a betekintési lehetőség gyakorlatilag már betölti az egyéni nyugdíjszámla funkcióját.

Bővebben




Magasak voltak a múlt évi prémiumok

Tavaly decemberben - a gyakorlatilag inflációmentes környezetben - patakokban dőlt a pénz egyes munkavállalókhoz. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap közzétett adatai szerint 2014 utolsó hónapjában a nemzetgazdaságban 6,7 százalékkal emelkedtek a bérek, ez a nettó reálbérek 7,7 százalékos bővülését hozta magával – írja a Népszava.

Bővebben




Visszakövetelhető a túladott szabadságra kifizetett bér?

A munkaviszony évközben való megszüntetése esetén előfordulhat, hogy a munkavállalónak több szabadság került kiadásra és kifizetésre, mint amennyi neki időarányosan nézve járt volna. Ilyen esetben némely munkáltató vissza kívánja fizettetni a munkavállalóval a túladott szabadságra kifizetett távolléti díjat. Jogos-e a munkáltató visszafizetési igénye túladott szabadság esetén? Erre keresi a választ a Piac&Profit szakértője.

Bővebben




Mintegy 30 ezer tisztviselő sztrájkolt a közigazgatásban

Mintegy 30 ezer tisztviselő részvételével figyelmeztető sztrájkot tartottak pénteken a román közigazgatásban, az önkormányzati közalkalmazottak alacsony bérükkel elégedetlenek.

Bővebben




Közmunka helyett alapjövedelem

 Szabó Tímea és Karácsony Gergely február 15-én jelentette be, hogy a Párbeszéd Magyarországért az alapjövedelem bevezetését szorgalmazza. Bő egy éve került elő az ötlet, de a PM az első, amely valóban komoly lépéseket fontolgat az ügyben, és összegeket is bemondott, hogy hogyan képzeli a bevezetését. A radikális baloldalinak címkézett alapjövedelem-gondolat egyelőre az egyetlen reformjavaslat a baloldalon, ami a NER-től markánsan eltérő társadalompolitikai víziót sejtet. Nem lenne meglepő, ha a következő években ennek különféle koncepciói kerülnének a viták középpontjába. A hvg.hu végigvette a kockázatokat és mellékhatásokat is.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector