Startlaphoz Csatlakozz!

A szakma működését újraszabályozó rendelettervezet ellen tiltakoznának

Jön az újabb taxissztrájk?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 15. szerda, 09:13

 Legfeljebb hétéves autóval járhatnak, és ötévente meghosszabbítandó engedélyükkel kizárólag saját településükön vehetnek fel utast a taxisok, egyebek mellett ezt tartalmazza a szakma működését újraszabályozó rendelettervezet, amely ellen a sofőrök készek demonstrációval is tiltakozni - írta a Népszabadság.

   A cikk szerint a főváros után országos szinten is újraszabályozná a taxisok működését az állam. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) készülő jogszabály alapján 2016-tól a sofőrök csak hétévesnél nem öregebb autóval járhatnának. Jelenleg csak Budapesten van megkötés, ott tíz év a felső határ.
 
  A lapnak nyilatkozó taxisok szerint a sofőrök jelentős része ennek a korlátozásnak igen nehezen tudna megfelelni. A becslések szerint a jelenlegi 10-12 ezer taxis között ezrével lesznek olyanok, akiknek le kellene cserélniük az autójukat.
 
  Egy másik elképzelés az utasokat is hátrányosan érintheti: a tervezet szövege szerint taxis szolgáltatást csak olyan településen nyújthatnának a sofőrök, ahová az engedélyük szól. Az utast ugyan szolgáltatási területen kívülre is elszállíthatják, ám a visszaútra már nem vehetnek fel senkit, azt sem, akit az odaúton vittek.
 
  Az NFM-nél a lapnak azt mondták, a tervezet közigazgatási és szakmai egyeztetése folyik, az előkészítő munka várhatóan november végéig lezárul. Az előterjesztésről, a rendelet hatálybaléptetéséről csak ezután születhet döntés. Hangsúlyozták: a készülő jogszabály a „magas szolgáltatási követelményeket támasztó fővárosi előírások alkalmazási tapasztalatainak figyelembevételével rögzítheti majd a taxis tevékenység folytatásának országosan egységes feltételeit”.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jön az újabb taxissztrájk?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector