Startlaphoz Csatlakozz!

A munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben lecsökkenthető

Bonyolultra sikerült a lakáshitel-cafeteria

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 14:38

A lakáshitel törlesztésében már a munkáltatók is segíthetik dolgozóikat. Az új cafeteria juttatás meglehetősen bonyolult, ezért érdemes tanácsadó cég vagy pénzintézet segítségét kérni. Így a munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben lecsökkenthető – írja az Origo.
 
   A munkáltató adó- és járulékmentesen akár 5 millió forint értékben nyújthat lakáscélú hiteltámogatást munkavállalóinak. Tavaly október elején egy nem reprezentatív felmérésből kiderült a munkahelyek mindössze 23,17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy sem az 2014-ben, sem 2015-ben nem használja a lakáshitel-támogatást a juttatási rendszerében. Tavaly májusban még öt százalékkal többen, vagyis a munkaadók 28,2 százaléka mondta azt, hogy juttatási palettáján a 2014/15-ös időszakban nem igényelhető a lakáshitel-támogatás.
 
Tartanak tőle
 
   A munkáltatók tartanak a támogatástól, mivel meglehetősen bonyolult adminisztrációval jár. „A munkáltatók számára újszerű és bonyolult feladat egy hitelszerződésről és az adott ingatlanról megállapítani, hogy megfelel-e a jogszabályi feltételeknek, egy bank számára azonban ez rutinfeladat. Ezért ajánljuk a munkaadóknak, hogy a feladatok nagy részébe vonjanak be egy pénzintézetet” – mondta Németh László, a K&H kkv-marketingfőosztály vezetője.
 
  „A gyakorlatban ez úgy működik, hogy amint felmerül az igény egy vállalkozásnál, mi mint cafeteria-tanácsadó cég bekapcsolódunk a folyamatba. Előkészítjük az adminisztrációt, tájékoztatjuk a munkavállalókat, és összegyűjtjük az igényeket, valamint segítséget tudunk nyújtani a támogatási igények és a törlesztések követésében, hogy azok szabályszerűen történjenek. Eközben pedig a pénzintézet elbírálja és leigazolja a jogosultságot, és igazolással biztosítja a munkáltatót a támogatás jogszerűségéről, ami adózási oldalról kiemelt fontosságú” – mondta el Puskelyné Király Ágnes, a Top Cafeteria Kft. ügyvezetője.
 
Havi 83 ezer forint is adható
 
 A lakáshitel-támogatás 2014 januárja óta cafeteriaelemként adható. A munkáltatók valamivel több, mint 30 százaléka ezzel is segíti dolgozóit. A juttatás öt év alatt összesen ötmillió forinttal, azaz akár havi 83 ezer forinttal járulhat hozzá a dolgozók lakáshitelének törlesztéséhez. 

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bonyolultra sikerült a lakáshitel-cafeteria.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector