Startlaphoz Csatlakozz!

Áttekintik, kiknek tudnak helyet biztosítani

Sok ember elveszíti a munkáját az OLX felvásárlás után

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 08:01

A Jófogás nem veszi át az OLX összes alkalmazottját, de a következő hónapokban áttekintik, hogy kiknek tudnak helyet biztosítani - mondta el a Jófogás apróhirdetési honlap tulajdonosa, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

    Palocsay-Zubor Géza azt is közölte, hogy még zajlik a folyamat, várhatóan a következő két-három hónapban zárul le.

    A magyar cég anyavállalata, a norvég Schibsted Media Group megállapodott a dél-afrikai Naspers médiavállalattal, hogy átveszi annak magyarországi apróhirdetés üzletágát, az OLX-et, amelyet az Allegro Group Kft. működtet. Cserébe a Schibsted saját romániai és portugáliai érdekeltségeit adja át a dél-afrikai vállalatnak.

    Palocsay-Zubor Géza hozzátette: közösen vizsgálják az Allegro Group Kft.-vel annak a lehetőségét, hogy hány embernek és milyen formában tudnak pozíciókat felkínálni a Jófogásnál. Hozzátette: a várhatóan megnövekedő látogatói és hirdetésfeladási forgalom miatt tervezik a létszám emelését, és ebben a helyzetben kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy olyan emberekkel növeljék a csapatukat, akiknek van tapasztalatuk a területen.

    A Jófogásnak jelenleg mintegy 20 alkalmazottja van Palocsay-Zubor Géza tájékoztatása szerint.

    Az OLX-et működtető Allegro Group sajtóosztálya azt közölte írásban az MTI-vel szerdán, hogy az OLX.hu működésének leállása 15 embert érint az OLX.hu-nál, ami természetesen létszámleépítéssel is jár. Hozzátették: arra törekednek, hogy minden érintett munkavállaló számára megtalálják a legjobb megoldást.

    Tájékoztatásuk szerint a Naspers és a Schibsted február 12-i megállapodása szerint a Naspers tulajonában lévő OLX.hu a Schibsted tulajdonába kerül át. Ezzel egy időben Romániában és Portugáliában a Naspers tulajdonába kerülnek a korábban a Schibsted-tulajdonban lévő apróhirdetési oldalak. A román és a magyar tranzakcióra február 13-án került sor, Portugáliában versenyhivatali döntéstől függ a tranzakció végrehajtása - írta az Allegro Group sajtóosztálya.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok ember elveszíti a munkáját az OLX felvásárlás után .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector