Startlaphoz Csatlakozz!

A főleg nők által végzett láthatatlan munkára is rá akarják irányítani a figyelmet

A dolgozó nő az idei Terézanyu pályázat témája

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 09:09

 Idén a dolgozó nő körül kialakult tabuk megdöntését kísérli meg a Terézanyu pályázat, amelyre a munkájuk nehézségeiről, kihívásairól, kudarcairól vagy örömeiről szóló, valódi női sorsokat bemutató írásokat, fotókat vagy videókat várnak március 22-ig.

    Egy nőre, ha sikeres a munkájában és nincs családja, könnyen rásütik a bélyeget, hogy karrierista, ha családja is van, arról azt gondolják, bizonyára a gyerekei látják kárát. A női lét tabuit döntögető Terézanyu pályázatra éppen ezért a zsűri tagjai ebben az évben olyan munkákat várnak, amelyekben a nők őszintén vallanak arról, hogy mit jelent számukra a munka, miért dolgoznak és közben milyen nehézségekkel kell megküzdeniük. A pályázat idei újítása, hogy az írásműveken kívül fotókkal vagy videós munkákkal is lehet nevezni - írták a szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.

    A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a nem kellően megbecsült és főleg nők által végzett láthatatlan munkára is ráirányítsák a figyelmet, a díjátadót ezért április 7-én, a láthatatlan munka világnapján rendezik meg.     

    Rácz Zsuzsa, a Terézanyu pályázat megálmodója a közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy  a nők által végzett láthatatlan munka becslések szerint eléri a GDP egyharmadát, mégsem tartják számon és nem jár érte erkölcsi elismerés sem, a társadalom úgy tekint rá, mintha nem is létezne. Sok nő úgy érzi, nincs kinek és nincs miért elmondani, hogy ebben mi a nehéz számára fizikailag és lelkileg egyaránt.

    Ezért a pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a nők elmondják, hogyan élik meg a munkájukkal járó nehézségeket, hogyan kezelik az előítéleteket, és miért dolgoznak valójában: az örömért, az önmegvalósításért, a pénzért, vagy azért, mert muszáj.

    A Terézanyu pályázatra az elmúlt öt évben több mint 2000 írás érkezett, amely alátámasztja, hogy egyre több nő meri nyíltan felvállalni az érzéseit, mindennapi küzdelmeit.  

    A beküldött pályaműveket Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, D. Tóth Kriszta írónő, Dobó Kata színésznő, Pásztor Anna énekesnő, Mangó Gabriella orvos és Rácz Zsuzsa írónő bírálják el.

    Bővebb információ a programról és a nevezés feltételei a www.terezanyu.hu oldalon olvashatók.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A dolgozó nő az idei Terézanyu pályázat témája.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector