Startlaphoz Csatlakozz!

Alacsony létszám és bérek, nehéz munkakörülmények

Elhagyják Magyarországot az ápolók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 19. csütörtök, 09:50

Alacsony létszám és bérek, valamint nehéz munkakörülmények jellemzik az ápolók helyezetét a Magyar Ápolási Egyesület elnöke szerint. Bugarszki Miklós a Magyar Ápolók Napja alkalmából beszélt erről. Ugyanakkor hozzátette: ennek ellenére tavaly már nem nőtt az elvándorlók száma.

   A kivándorlás nem állt meg, de stagnál, vagyis nem mennek el többen, mint amennyien tavaly vagy tavalyelőtt elmentek, ugyanakkor a munkakörülmények még hagynak kívánni valót maguk után, sajnálatos módon a bérek területén nem sikerült előre lépnünk és továbbra is fennállnak azok a problémák, amelyek a tavalyi évben fennálltak - mondta az InfoRádiónak Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke.
 
  Kifejtette: azt remélik, hogy a beruházások kapcsán, ami most egy hosszabb időszakot ölel fel, 2014-től 2020-ig, a megújuló intézményekben a munkakörülmények javítására is lesz majd pénz.

   Abban az esetben, ha nincsen több pénz a béremelésre, akkor legalább az, ami valamilyen bérelemként kiáramlik a rendszerbe, kerüljön alapbéresítésre, és ez egy picit magával vonja majd a mozgóbéreknek az emelkedését is - emelte ki az egyesület elnöke.

  Mint mondta, ez egy előrelépés lenne, és ez nagyobb anyagi terhet nem jelentene a kassza számára.

   Ez azért kevés ahhoz, hogy azok, akik fontolgatják azt, hogy anyagi okokból elmennek, azokat ez visszatartsa. Ennél azért jóval nagyobb bérnövekményre lenne szükség. "Ha a magyar átlagbért a magyar ápolók megkapnák, akkor már boldogok lennénk. Ez ma nagyjából 228 ezer forint bruttóban" - tette hozzá Bugarszki Miklós.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elhagyják Magyarországot az ápolók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector