Startlaphoz Csatlakozz!

Fizetett iskola, magas bér, sok extra juttatás, sok szabadság, korai nyugdíj, folyamatos orvosi ellátás

Kenterbe veri a diplomások bérét a börtönőrök fizetése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 20. péntek, 16:16

Ki ne szeretne már tanulmányai idején havi 3 ezer dollárt keresni, 55 évesen nyugdíjba menni, és utána is durván versenyképes fizetésének 85 százalékát megkapni élete végéig? Aki erre vágyik, annak cserébe el kell fogadnia az átlagosnál kicsit stresszesebb melót: Kaliforniában a börtönőröknek kínálnak ilyen juttatásokat. Elgondolkodtató, hogy anyagi szempontból sokkal jobbak a smasszerek kilátásai azoknál, akik nem kevés pénzért, sok év tanulás után a Harvardon szereznek diplomát – derül ki a The Wall Street Journal összeállításából, melyet a HVG ismertetett.

  Fizetett iskola, magas bér, sok extra juttatás, sok szabadság, korai nyugdíj, folyamatos orvosi ellátás – ebből a szempontból szinte álomszakmának számít a börtönőröké, akiket bőkezűen igyekszik kompenzálni az állam a napi szintű stresszért.
 
 A kaliforniai büntetés-végrehajtás brosúrájában azzal csábítják a jelölteket, hogy minek fizetnének 200 ezer dolláros tandíjat a Harvardon, ha a smasszereket képző akadémián ők kaphatnának havi 3050 dollárt – olvasható a cikkben.
 
  A képzés viszonylag rövid, utána pedig évi 45 288 és 65 364 dollár közötti kezdő fizetéssel indulhat a korai nyugdíjazást ígérő börtönőri pálya. A bérezéshez egészségügyi, azon belül fogorvosi ellátás jár, valamint bónuszok és a túlórákért adott pluszpénz. Évi 1560 dollár kaphatnak csak azért, ha megjelennek az évi rendes egészségügyi felülvizsgálatokon.
 
   Ehhez képest a Harvardon végzett friss diplomások kezdő bére átlagosan valamivel évi 50 ezer dollár alatt van, és húsz év munkaviszony után haladja meg éves szinten a 124 ezer dollárt. Bónusz csak kiemelkedő teljesítmény esetén jár, és szabadságra menni mindössze évi 3 hetet lehet alapesetben.
 
  A börtönőröknek jóval több idejük van kipihenni a munka fáradalmait: évi 7 hét szabadságot kaphatnak, amelyből öt fizetett. Ha valaki esetleg nem akar vakációzni, annak készpénzben kifizetik a szabad napokat.
 
  Aki az átlagosnál hamarabb belefárad a hajtásba, és nem akar öreg napjaira is a rácsok mögött dolgozni, megteheti, méghozzá 55 éves korától. Éhen halni azután sem fog, az utolsó évi fizetése 85 százalékát kapja ugyanis nyugdíjként élete végéig, és az egészségügyi ellátásról sem kell lemondani.
 
  A számok csábítóak, de sokan csalódnak azok közül, akik börtönőrként képzelik el az életüket. A felvételi keményebb ugyanis, mint a Harvardon, az egyetemhez képest arányaiban jóval többen véreznek el a kiválasztáskor. Évente 120 ezren jelentkeznek, de mindössze 900-an juthatnak be. Tény ugyanakkor az is, hogy a jelöltek átlagosan 1,7 százaléka esik ki a képzés idején, szemben a Harvardon tapasztalt 2 százalékos aránnyal.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kenterbe veri a diplomások bérét a börtönőrök fizetése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector