Startlaphoz Csatlakozz!

Az ápolók szombaton a Normafánál gyászolnak

Visszavették a renitens ápolónőt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 22. szerda, 07:07

Folytathatja a munkáját Sándor Mária a Péterfy Sándor utcai kórházban. Ezzel zárult a kedd délelőtti munkaügyi egyeztetés az intézmény menedzsmentje és a szombaton indulatosan fölmondó ápolónő között – tudta meg a Népszabadság. Az ápolók ettől függetlenül szombaton a Normafánál gyászolnak.

  A tárgyalásra Sándor Mária a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnökével, Kiss Lászlóval és Szabó Imre jogásszal érkezett. 

  Sándor Mária, a Péterfy Sándor utcai kórház újszülött-intenzív osztályának ápolónője – ahogy arról már beszámoltunk – szombaton fekete munkaruhában kezdte meg a műszakját, hogy ezzel demonstráljon az egészségügyből élők bérezése miatt, a munkakörülményének javításáért. Az ápolási igazgató és az osztályvezető főnővér azonban arra kérte, vegye fel a kórház által biztosított munkaruhát, mert a koraszülött intenzív osztályon a fertőzésveszély miatt nem megengedhető viselet az otthonról hozott, nem a kórházban mosott ruházat.
 
  Lapunk úgy tudja, szó szót követett, és az ápolónő végül ugyan átöltözött, de közben azt is odavette főnökeinek, hogy ha nem élhet a demonstráció jogával, akkor felmond. Később a kórház előtt az RTL Klubnak rögtön nyilatkozott is a történtekről, s egyben felhívást intézett a hazai gyermekellátó helyekhez: mondván, várja azon gyermekkórházak jelentkezését, akik azonnal hajlandók alkalmazni. Később azonban, még a műszak vége előtt a felmondását visszavonta.
 
 Mindeközben fekete ruhás tüntetési hullám indult el a hétvégén, amely a következő szombaton és vasárnap is folytatódik. A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) is támogatja azt a szolidaritási mozgalmat, amelynek keretében több egészségügyi intézményben is „gyásztrikót” húztak az ápolók. Lapunknak Kiss László, a FESZ elnöke elmondta, az akciót szombaton utcai demonstrációval folytatják. A fővárosban lévő Normafához hívnak mindenkit délelőtt tízre egy fekete ruhás sétára. Hangsúlyozta: a múlt vasárnapi akció, illetve ez a mostani szombati sem a Péterfyről, hanem az egészségügyben dolgozók tarthatatlan helyzetéről szól.
 
  A Facebook közösségi portálon egyre szaporodnak a fekete ruhás akciót népszerűsítő csoportok, s mind több fotó kerül fel különböző egészségügyi intézményekből. A képeken fekete pólót vagy gyászszalagot viselő szakdolgozók láthatók.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Visszavették a renitens ápolónőt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector