Startlaphoz Csatlakozz!

168 millió gyermekmunkás dolgozik világszerte

ILO: Sokkal több fiatalt ér munkahelyi baleset, mint felnőttet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 11. csütörtök, 06:49

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legfrissebb számításai szerint világszerte 168 millió gyermekmunkás dolgozik, akik közül 120 millióan 5-14 év közöttiek - hívta fel a figyelmet a szervezet a gyermekmunka elleni világnap kapcsán kiadott közleményében.

    Az ILO honlapján szerdán megjelent tájékoztatás szerint különös figyelmet kell fordítani arra a mintegy 47,5 millió, 15-17 éves fiatalra, akik veszélyes munkakörülmények között dolgoznak, kiemelve a lányok és fiatal nők sebezhetőségét.

    Guy Ryder, a genfi székhelyű szervezet vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a nemzeti programok kidolgozásakor együtt kell kezelni a gyermekmunkát és a fiatalok tisztes munkalehetőségeinek hiányát. „A gyermek egész életét meghatározza, hogy be tudja-e fejezni az iskolát, mivel egyedül így biztosítható, hogy elsajátítja a továbbtanuláshoz vagy a később munkavállaláshoz elengedhetetlen alapvető tudást és készségeket” - fejtette ki.

    Az ILO jelentéséből kiderül: az iparosodott országok között Magyarországon és Szlovákiában a legmagasabb a fiatalok által elszenvedett munkahelyi balesetek aránya az összes munkabalesethez viszonyítva. A kutatás kiemeli a mezőgazdasági szektort, ahol Spanyolországban és Magyarországon sokkal több fiatalt ér munkahelyi baleset, mint felnőttet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ILO: Sokkal több fiatalt ér munkahelyi baleset, mint felnőttet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector