Startlaphoz Csatlakozz!

Van, amikor a munkáltatónak is hozzá kell járulnia a költségekhez

Ki fizeti az utazást?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 10. hétfő, 15:13

Egyre többen költöznek a nagyvárosokból az agglomerációba, ami a munkába ingázók számát is jelentős mértékben növeli. Az utazás pedig pluszköltséget jelent, s kérdés, hogy mindez a munkáltatót vagy a munkavállalót terheli.

  A D. A. S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. felhívja a figyelmet a jogszabályra, miszerint a munkába járás kiadásaihoz a munkáltatónak is hozzá kell járulnia abban az esetben, ha a dolgozó a közigazgatási határon kívülről ingázik. Ilyenkor az utazás költségeinek 86 százalékát a munkáltató téríti meg – amennyiben a dolgozó bérlettel vagy jeggyel igazolja azt.
 
  Az utazás költségeinek kifizetése nem adóköteles abban az esetben sem, ha a munkaadó az utazás költségeit teljes mértékben magára vállalja. Érdemes figyelni a részletekre: egy nap csak egyféle jegyre vonatkozik a térítés, a hazafelé utat pedig havonta legfeljebb négy alkalommal fizeti a munkáltató.
 
 Idén a maximálisan kifizethető összeg 35 200 forint. Ha saját autóval közlekedünk, akkor is kaphatunk költségtérítést – amennyiben az otthonunk és a munkahely között nincsen tömegközlekedés, vagy a munkarend miatt nem tudjuk azt igénybe venni –, literenként 9 forintot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ki fizeti az utazást? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector