Startlaphoz Csatlakozz!

A Rendszerkritikus Kerekasztal (RKKA) sajtóközleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 07. kedd, 09:31
2012. február 4-én tucatnyi civil szervezet megalakította a Rendszerkritikus Kerekasztalt (RKKA). A megbeszélés célja az volt, hogy a valóban baloldali, kapitalizmuskritikus szerveződések a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal (DEKA) megalakulása előtt egyeztessék az ott képviselendő álláspontjukat.

    2012. február 4-én tucatnyi civil szervezet megalakította a Rendszerkritikus Kerekasztalt (RKKA). A megbeszélés célja az volt, hogy a valóban baloldali, kapitalizmuskritikus szerveződések a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal (DEKA) megalakulása előtt egyeztessék az ott képviselendő álláspontjukat. Az RKKA fő jellemzői:

1.    Stratégiájának és propagandájának középpontjában a nép alapvető szociális jogai szerepelnek.

2.    Gyakorlati célja, hogy felmutassa az DEKA-nál ülő szervezeteknek a rendszerkritikai baloldal értékeit.

3.    Önállóan programokat készít és szellemi muníciót ad azokon a csatornákon keresztül, amelyekre a DEKA ráépül.

4.    Szervezetei nem foglalkoznak konkrét pártpolitikával. Az RKKA nézetközössége az alábbiakra épül: •    

    A végcél – a szabadság és a társadalmi egyenlőség – egyetemes és helyi megteremtésének igénye és szükségessége. A közösségi termelés lehetőségeinek feltárása, kiszélesítése, gyakorlati megvalósítása. •A társadalmi önszerveződés, a közvetlen demokrácia lehetőségeinek gyakorlati feltárása, szervezeti megalapozása a civil körökben. •

    Mindenfajta – gazdasági, szociális, politikai, lelki, erkölcsi – elnyomás elleni politikai, szellemi-irodalmi, társadalmi küzdelem.   Az RKKA a DEKA minden dokumentumát és akcióját az alábbi szempontok szerint méri és értékeli:
1.    Csökkenti-e a társadalmi egyenlőtlenségeket?
2.    Bővíti-e a munkavállalók és munkanélküliek szociális jogait?
3.    Csökkenti-e a szegénységet, segít-e az elesetteken?
4.    Támogatja-e a közösségi kísérleteket (szövetkezetek, társulások, földközösségek) a megélhetés, a túlélés biztosítása érdekében?
5.    Bővíti-e a demokratikus jogokat, segíti-e a társadalmi önszerveződés lehetőségeit?

    Az RKKA alakuló ülésén megjelentek elhatározták, hogy időről-időre összeülnek és közösen reagálnak a DEKA megnyilvánulásaira a fenti kérdésekre adott válaszok tükrében. (OS)

Budapest, 2012. február 7.  
Rendszerkritikus Kerekasztal

    Kiadó: Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Rendszerkritikus Kerekasztal (RKKA) sajtóközleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector