Startlaphoz Csatlakozz!

A mélyszegénységből önerőből nem vezet út felfelé

A többség, a döntéshozók jelentős része is, már csak a szegénység tüneteit látja, ennek alapján ítélkezik, de az odavezető utat nem vizsgálja - mondja Czibere Ibolya szegénységkutató szociológus a HVG-ben.

Bővebben




Az alkalmazottak képzése

A cégek többségénél nem nélkülözhető a munkatársak hatékonyságának folyamatos és fokozatos növelése. A változó feltételek és lehetőségek, a rendelkezésre álló költségkeret, a hibák kiküszöbölése iránti folyamatos igény szükségessé teszi, hogy ne csak a munkaerő-kapacitás növelésére kerüljön sor, hanem annak minőségi fejlesztése is teret kapjon. Mindezzel összefüggésben egyre nyilvánvalóbb, hogy ma a munkaerőpiacon olyan jellegű fejlesztésekre van szükség és igény, amelyek rövid távon látványos eredményt hoznak, és a valódi problémákra, a releváns megoldandó élethelyzetekre reagálnak. Ez sok esetben jelenthet csoportos fejlesztést, máskor viszont inkább az egyéni szinten zajló beavatkozásoknak van értelme – írja a munkajog.hu.

Bővebben




BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka tervezi, hogy külföldön vállal munkát

A BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 73 százaléka ráadásul tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást. Bár csak a hallgatók 14 százaléka rendelkezik külföldi munkatapasztalattal, 49 százalékuk tervezi, hogy a diploma megszerzését követően külföldön vállal munkát – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola kutatásából – írja a tozsdeforum.hu.

Bővebben




Az elítéltek jobban dolgoznak, mint a közmunkások

Parkgondozók és kertépítők lettek azok az elítéltek, akik egy most véget ért programban szereztek szakmát a balassagyarmati és a baracskai börtönben. Van, aki a szabadulása után egészen Ausztriáig jutott, és ma már ott kertészkedik, de az itthon maradtak közül sem esett azóta vissza senki. Hogy dolgoznak a volt rabok, és miért döntött úgy egy pásztói cég, hogy nem fél őket alkalmazni? – olvasható az abcug.hu oldalán.

Bővebben




Közszolgálati dolgozók tüntettek Budapesten

 „Tele a puttonyunk!” jelmondattal, mintegy 200 közszolgálati dolgozó tartott demonstrációt többek között béremelést követelve szombaton Budapesten a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédságában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector