Startlaphoz Csatlakozz!

Leépít a nagy állami borász cég

Elbocsátások Tokajban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 27. kedd, 08:41

Elbocsátja 160 dolgozójának egy részét az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. A döntést elsősorban azzal indokolják, hogy javítani kell a cég hatékonyságát, amelyet több komoly fejlesztéssel is fokozni kívánnak. Februártól átalakul a vállalat menedzsmentje is – írja az agrarszektor.hu.
 
  Új vezetőség irányítja februártól a kizárólag állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt.-t. – közölte a vállalat. Február 1-jétől Goreczky Gergely eddigi vezérigazgatót Gaálné Király Enikő váltja a tisztségben, aki az elmúlt év szeptemberétől általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott a társaságnál.

  Az eddigi vezérigazgató a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti tanácsadóként. A társaság szőlészeti igazgatója Balassa István lett, az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni. A társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el, míg Majoros Lászlót a termelési folyamatok felügyeletével bízták meg.
 
   A jelenleg körülbelül 160 embert foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja – fogalmaz a cég tájékoztatója. A változtatások részeként megválnak a dolgozók egy részétől is. A társaság több komoly technológiai fejlesztést hajt végre, amelyek alkalmazása is lehetővé teszi, hogy a csökkentsék a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben a korábbinál több gazdálkodónak biztosítsanak megélhetést integrátorként. Magyarország legmodernebb borászatává kívánnak válni - hangsúlyozza a kereskedőház közleménye.

   A munkavállalói létszám csökkentése fájdalmas lépés, amelyet a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani - hangsúlyozta a cég közleménye szerint Gaálné Király Enikő. Segítséget kívánnak nyújtani a távozó munkatársaknak újbóli elhelyezkedésük megkönnyítése érdekében. Céljuk az, hogy a távozók közül a lehető legtöbben találjanak új lehetőséget szakmájukban, a szőlő- és bortermelés területén. Ugyanakkor nem részletezték, pontosan hány munkavállalótól akarnak megválni.
 
Forrás: agrarszektor.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elbocsátások Tokajban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector