Startlaphoz Csatlakozz!

A kinn lévők kétharmada nem tervez hazajönni

Naponta három orvos hagyja el Magyarországot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 29. csütörtök, 07:21

Az utóbbi hat évben komoly számban hagyták el Magyarországot az egészségügyi dolgozók, a magyar doktorokat toborzóirodák is segítik a kijutásban. A tízszeres bérek igen vonzóak, a kinn lévő orvosok kétharmada nem is tervez hazajönni. Ennek egyik oka pedig minden bizonnyal a korrupció: a megkérdezett orvosok negyede nevezte meg a hálapénzt fő oknak a hazatérés ellenében – olvasható a HVG oldalán.

   Az elmúlt hat évben naponta három orvos és két nővér távozott külföldre Magyarországról Bélteczki János a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke szerint – írja a Guardian. A lapnak nyilatkozó Bélteczki szerint mindig is beszéltek erről a problémáról, ugyanis a norvég, brit, német, norvég fizetések tízszer magasabbak a magyar jövedelmeknél a szektorban. A MOSZ elnöke szerint már az komoly előrehaladást jelente, ha megtripláznák a magyarországi béreket 1500 euróra.
 
   A magyar orvosok külföldre jutását mindeközben már toborzóirodák is segítik. A budapesti Operaház mellett található A-Team Health Recruitment cég szerint először nehéz volt meggyőzni a brit NHS-t (az ottani állami egészségügyi szolgáltató) arról, hogy bár van egy jutalékuk, még mindig olcsóbb velük dolgozni, mintha helyettesítő orvosokat választanának.
 
   A Szinapszis közvélemény-kutató cég szerint a már az Egyesült Királyságban dolgozó magyar orvosok kétharmada egyáltalán nem tervez hazatérni. Ebben minden bizonnyal nagy szerepe van annak, hogy a megkérdezett orvosok negyede a mélyreható korrupciót nevezte meg, mint olyan okot, mely visszatartja őket a hazaköltözéstől. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szerint is a hálapénz eltörlése az első lépés abban, hogy rendbe tegyék az egészségügyet.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Naponta három orvos hagyja el Magyarországot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector