Startlaphoz Csatlakozz!

A támogatás forrása a magánszemélyek lakóingatlan után fizetett építményadója lesz

Új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 02. hétfő, 13:37

Széleskörű egyeztetést követően új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen. A szabályozás célja egy igazságos, a méltányosságot messze szem előtt tartó, átlátható rendszer kialakítása volt - közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester hétfőn.

    A területen működő civil szervezetekkel folytatott széleskörű társadalmi egyeztetés előzte meg az új szociális rendelet elfogadását - mondta a politikus hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján.

    Kószó Péter hozzátette: a települési támogatásokról a képviselő-testület dönt majd zárt ülésen, de az olyan rendkívüli élethelyzetekben, amikor a segítség gyorsasága számít, a polgármester méltányosságot gyakorolhat, széles jogkörökkel rendelkezik.

    Bálint Gabriella, a közgyűlés szociális, népjóléti és egészségügyi bizottságának Fidesz-KDNP-s elnöke elmondta, a rendelettervezet előkészítése során 1991-től feldolgozták az önkormányzat segélyezési tevékenységének adatait. A városban 250-300-an rendezkedtek be arra, hogy „segélyekből éljenek”, a 2010-2014-es időszakban volt olyan, aki összesen csaknem hatmillió forint támogatást kapott - mondta.

    Rendkívüli települési támogatást azok kérhetnek, akik maguk, illetve családjuk létfenntartásáról másként nem tudnak gondoskodni, krízishelyzetbe kerültek. Az önkormányzat a támogatást elsősorban természetbeli juttatásként - a többi között térítésmentes ebéd vagy Erzsébet-utalvány formájában adja -, de lehetőség lesz pénzbeli ellátásra vagy kamatmentes kölcsönre is – közölte a képviselő.

    Bálint Gabriella kitért arra, hogy az érintettek személyesen vagy postai úton kérhetik a támogatást, de a folyamat hivatalból is elindulhat, az oktatási intézmény, a gyámhatóság vagy a családsegítő szolgálat jelzése alapján. Nem kaphat ilyen támogatást az, akinek lejárt helyiadó- vagy más tartozása van az önkormányzattal szemben, aki a közösségi együttélés szabályait nem tartja be vagy gyermeke rendszeresen nem jár iskolába, és az elbírálás során minden esetben környezettanulmányt végeznek.

    A támogatás forrása a magánszemélyek lakóingatlan után fizetett építményadója lesz, amely az önkormányzat idei 3,2 milliárd forintos adóbevételéből 270 millió forintot tesz ki. Ez az összeg lényegesen magasabb a város által tavaly – 60-70 százalékban állami forrásból - összesen szociális segélyekre fordított 213 millió forintnál – közölte a képviselő.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Új szociális rendeletet fogadtak el Hódmezővásárhelyen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector