Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 02. hétfő, 14:07

A tavaly decemberi 9,9 százalékról januárban 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a 28 tagállamú Európai Unióban (EU) - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak hétfői közleményében.

    A 19 tagállamból álló eurózónában szintén csökkent a munkanélküliségi ráta, a decemberi 11,3 százalékról 11,2 százalékra.

    Az Eurostat becslése szerint januárban 23,815 millió munkanélküli volt az EU-ban, közülük 18,059 millióan az eurózónában próbáltak állást találni. Decemberhez képest 156 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma az EU-ban és 140 ezerrel az eurózónában.

    A tagállamok közül Németországban és Ausztriában volt a legkisebb munkanélküliségi ráta, 4,7 százalék, illetve 4,8 százalék. A munkanélküliek aránya Görögországban és Spanyolországban volt a legnagyobb 25,8 százalékkal és 23,4 százalékkal.

    Az Eurostat Magyarországról nem közölt januári adatot, 2014 decemberében 7,3 százalék, 2013 decemberében 8,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

    A januárt megelőző 12 hónapot nézve az EU-ban 24 tagállamban csökkent a munkanélküliség, egy országban nem változott, három országban pedig nőtt. 2014 januárjában 10,6 százalék volt a munkanélküliek aránya az EU-ban, és 11,8 százalék az eurózónában. Egy év alatt 1,820 millióval csökkent az állástalanok száma az EU-ban.

    2015 januárjában a 25 évnél fiatalabbak közti fiatalkorú munkanélküliség 21,2 százalék volt az EU-ban és 22,9 százalék az eurózónában. Januárban 4,889 millió fiatalkorú munkanélküli volt az EU-ban, ezen belül 3,281 millió az eurózónában.
 
 
 
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkent a munkanélküliség januárban az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector