Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány által javasolt béremelés kevesebb, mint amennyit szeretnének

Akár sztrájkolhatnak is a rezidens orvosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 10:43

 Ha nem tudnak megállapodni a kormánnyal a béremelésről, szrájkba kezdhetnek a rezidensek, akik szerint a kormány által javasolt béremelés kevesebb, mint amennyit szeretnének.

  Az egészségügyi államtitkárság javaslata alapján 100-200 ezer forinttal emelkedne az orvosok bére idén. Ez azonban sokkal kevesebb, mint amekkora béremelést az orvosok szeretnének - legalábbis a rezidensszövetség felmérése szerint. A pluszpénzért cserébe nyilatkozniuk kellene, hogy nem fogadnak el hálapénzt, és az egyetemistákhoz hasonlóan őket is röghöz kötné a kormány, azaz nem mehetnének külföldre - számol be az RTL Klub Híradója.
 
  A felmérés azt mutatta, egy kezdő orvosnak nettó 275-300, egy szakorvosnak 400-500, egy főorvosak pedig nettó 600-700 ezer forintot kellene kapnia ahhoz, hogy kelljen külföldre mennie dolgozni. Dénes Tamás, a rezidenszövetség elnöke attól tart, egy végzős orvosis egyetemista ki fog menni külfödre, és a kinti fizetéséből bőven ki tudja fogni fizetni az itteni képzése költségét. Ráadásul nem fognak visszajönni Magyarországra dolgozni.
 
   A rezidensek szükség esetén ősztől sztrájkolnának. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint még most folyik a tárgyalás a béremelés részleteiről, ezért bízik a megállapodásban.
Forrás: hir24.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Akár sztrájkolhatnak is a rezidens orvosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector