Startlaphoz Csatlakozz!

3,4 százalékos keresetfejlesztést szeretnének

Sztrájkra hangolnak a buszosok a Dél-Dunántúlon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 11:10

A héten megkezdi a sztrájkfelmérést a dolgozók körében a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. A bértárgyalás legújabb fordulóját szerdára tűzték ki a kaposvári központú regionális tömegközlekedési vállalatnál – írja a sonline.hu.

   Legutóbb pénteken ültek tárgyalóasztalhoz a felek, a zrt. képviselői ekkor 2,2 százalékos béremelésről szóló ajánlattal álltak elő, melyet az érdekvédők elfogadhatatlannak tartottak. – A bértárgyalást folytatjuk, s ezzel párhuzamosan az elégséges szolgáltatással kapcsolatos egyeztetés is tart – mondta lapunknak Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke. – A munkáltató most dolgozza ki azt a menetrendet, hogy az esetleges leállás idején melyik járatok közlekednek majd.

   Dobi – a minap bejelentett MÁV 3,4 százalékos keresetfejlesztésre utalva – aláhúzta: a közúti tömegközlekedési vállalatok esetében sem lehet ez alá menni. Ha a vasúti dolgozók megérdemelnek ekkora bérnövelést, akkor az autóbuszos cégek alkalmazottainak is jár ennyi. Amennyiben nem tudnak megállapodni béremelés-ügyben a munkáltatóval, akkor a héten megkezdik a sztrájk felmérést a dolgozók körében. Elsősorban autóbuszvezetők, illetve autószerelők részvételére számítanak, Somogyon kívül Tolnában és Baranyában is beszüntethetik a munkát március 23. és 28. között. Dobi István elmondta azt is: az a dolgozó, aki a sztrájk miatt jelentős bérkiesést szenved el, segély címén támogatást kérhet a szakszervezeti sztrájkalapból.

  A sztrájk támogatottság korábban nagyjából 70 százalék volt, hasonló hozzáállást várnak ezúttal is. Dobi István kitért rá: a helyi szintű bérmegállapodás kimenetelét alapvetően befolyásolhatja az országos alágazati tárgyalás eredménye. Ez érthető okoknál fogva ez erősen foglalkoztatja az érdekvédőket, akik sikeres és eredményes megállapodást szorgalmaznak.
 
Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkra hangolnak a buszosok a Dél-Dunántúlon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector