Startlaphoz Csatlakozz!

Kiszámítható bérfejlesztést értek el

Három évre szóló bérmegállapodást írtak alá a szakszervezetek a ISD Dunaferr vezetóségével

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 07:10

Hároméves bér- és béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást, a társaságcsoport kollektív szerződésének 2017. december 31-ig szóló felmondási moratóriumát, valamint az életciklusa végéhez közeledő II-es számú kohó újjáépítését is tartalmazó megállapodást kötött szerdán az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje és a cég reprezentatív szakszervezetei.

    Mucsi Zoltán a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a Dunaferr Ifjúsági Szervezettel közösen, január 15-től kezdődően nyolc alkalommal tárgyaltak a cégvezetéssel.

    Hangsúlyozta, hogy a felek által aláírt középtávú megállapodás három pilléren nyugszik, és a foglalkoztatás szintjének megtartását, a munkabéke fenntartását, valamint kiszámítható bérfejlesztést eredményez. Úgy vélte, a megállapodás nyugodt, kiszámítható jövőt biztosít mindenkinek, mert a munkáltatónak nem kell sztrájktól tartania, miközben a reálkereset emelkedés is garantált.

    Jelezte, hogy a dolgozók „kölcsönadnak” a társaságnak azért, hogy a kohó felújítása idén megvalósulhasson, majd a visszatartott különféle juttatásokat a következő években megkapják.

    A bérmegállapodás szerint idén július 1-jétől 1,5 százalék, 2016-ban a kormány által előre jelzett infláció plusz 1,5 százalék, míg 2017-ben az infláció plusz két százalék lesz a béremelés. A szabadságos bért (egyhavi alapbér) júniusban kapják meg a dolgozók, de maximum bruttó 140 ezer forintot, az efölötti részt a jövő márciusi fizetés tartalmazza majd.

    Mezőközy András a Dunaferr HR-igazgatója megerősítette a megállapodás tényét.
Örömének adott hangot a következő évek béremelései miatt és fontosnak tartotta, hogy a II-es kohó felújításához a források egyik részét a dolgozók áldozatvállalása biztosítja.

    Elmondta, hogy a kohó esetében a műszaki előkészítés folyik, de a finanszírozási háttér megteremtéséig nem kezdhetik el a felújítást.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Három évre szóló bérmegállapodást írtak alá a szakszervezetek a ISD Dunaferr vezetóségével.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector