Startlaphoz Csatlakozz!

Többféle szakképesítéssel is betölthetők e munkakörök

A kormány szerint nem kell szakvizsga az utazásszervezéshez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 13:50

A kormány hatályon kívül helyezné az utazásszervezők szakmai minősítő vizsgájáról szóló rendeletet, helyette felsorolná azokat a szakképesítéseket, amelyekkel betölthetők ezek a munkakörök - az erről szóló rendelet tervezete a kedden jelent meg a kormány honlapján.

    Jelenleg a szakminiszter bízhat meg egy felsőfokú oktatási intézményt az utazásszervezői szakmai minősítő vizsga szervezésével, lebonyolításával és a vizsgabizonyítványok nyilvántartásával.

    Belföldi utazásszervező szakmai minősítő vizsgára 2 év gyakorlati idővel és egy idegen nyelvből tett alapfokú nyelvvizsga birtokában lehet jelentkezni. Nemzetközi utazásszervező szakmai minősítő vizsgára viszont 3 év gyakorlati idő és egy idegen nyelvből tett, legalább középfokú nyelvvizsga a jelentkezés feltétele.

    Az előbbi feltételekkel letehető szakmai minősítő vizsgák megszűnnek, viszont továbbra is csak az a cég végezhet utazásszervezést és -közvetítést, amely megfelelő képesítéssel rendelkező személyt alkalmaz. Az egyéni vállalkozóknak eddig maguknak kellett ilyen képesítéssel rendelkezniük, de a módosítás nyomán ők is alkalmazhatnak - maguk helyett - erre feljogosított személyt.

    Az utazásszervezőnek és -közvetítőnek - a tervezet szerint - a következő képesítések valamelyikével kell rendelkeznie: turisztikai szervező, értékesítő, idegenforgalmi szakmenedzser, utazási ügyintéző,  utazásszervező menedzser, idegenforgalmi menedzser, idegenforgalmi technikus vagy idegenforgalmi ügyintéző.

    Ezek valamelyike mellett elfogadnák a tervezet szerint a turisztikai, illetve idegenforgalmi jellegű szakirányon szerzett felsőfokú közgazdász végzettséget és a legalább öt év utazásszervezői szakmai gyakorlatot. Ezek mellett azonban legalább egy idegen nyelvből középfokú, államilag elismert nyelvvizsgával kell rendelkezni a szakembernek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kormány szerint nem kell szakvizsga az utazásszervezéshez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector