Startlaphoz Csatlakozz!

Veszélyben van a pedagógusokat segítő szakértők álláshelye

Kevesebb pénzt hozhat a köztisztviselői lét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 08. vasárnap, 10:32

Több tízezertől több százezer forintig érheti kár a pedagógusokat segítő szakértőket, és az álláshelyeik is veszélyben vannak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) ugyanis számos feladatot átcsoportosított idén a kormány – tudta meg a Népszabadság.

   Így kerülnek át az Oktatási Hivatalhoz (OH) az állami fenntartó kötelékéből a pedagógiai szakmai szolgáltatások, amelyekkel a szakértői intézményrendszer a tanítást, nevelést segíti. Az itt dolgozó szakértő pedagógusok például olyan kérdésekre próbálnak választ találni, hogyan lehet a rossz helyzetben lévő családok gyerekeinek hátrányait csökkenteni, de ők segítik a pedagógusokat abban is, hogy a rakoncátlan diákokat miként lehet sikeresen tanulásra motiválni. Ezekben az intézetekben nagyságrendileg öt-hatszáz ember dolgozik.
 
   Információink szerint, bár áprilistól ezeknek a szolgáltatóknak más lesz a munkaadójuk, az egész folyamat előkészítetlen. A Pedagógiai Szolgáltatók áprilistól már köztisztviselőként dolgoznak az OH-ban. Bizonytalanság van, a munkatársak félnek, nem tudják, ki maradhat és ki nem. Aki marad, az sem érezheti magát biztonságban, hiszen vélhetően lesz egy újabb elbocsátó kör: májusban dönt a kormány arról, mekkora létszámmal mehet tovább ez a szolgáltatás. Ha megmarad az álláshelyük, akkor viszont azzal szembesülhetnek, hogy a pedagógus fizetési besorolásból a köztisztviselőibe kerülés során jelentősen csökken a fizetésük. Ha valaki például az életpálya alapján pedagógus 1., 2 vagy mester pedagógus kategóriában volt pedagógus szolgáltatóként, és átkerül kormánytisztviselőnek az OH-ba, a besorolásától függően havonta 50-100 ezer forintot veszíthet.

Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevesebb pénzt hozhat a köztisztviselői lét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector