Startlaphoz Csatlakozz!

A Vodafone kiegészíti az állami juttatáscsomagot

100% bér a kismamáknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 08. vasárnap, 09:27

 A Vodafone kiegészíti az állami juttatáscsomagot és egyedülálló juttatási rendszert vezet be Magyarországon is  – tudta meg a marieclaire.hu.

  A Vodafone Csoport 30 nemzetközi leányvállalatánál – köztük Magyarországon is – olyan egyedülálló juttatási rendszert vezet be, amellyel a kismamák az adott országokban előírtnál lényegesen jobb feltételekkel mehetnek el szülési szabadságra, illetve térhetnek vissza a munkába. A mai napon bevezetésre kerülő új rendszerben a Vodafone Csoport minden női dolgozója teljes fizetés mellett legalább 16 hetes szülési szabadságot vehet igénybe, és aki fél éven belül ismét munkába áll, a visszatérést követő első 6 hónapban lehetősége nyílik mindössze heti 30 órában dolgozni, szintén teljes munkabérért.
 
   A KPMG elemzése szerint egy hasonló juttatáscsomag általános bevezetése akár évi 19 milliárd dollárral járulhat hozzá a gazdaság teljesítményéhez, és segítségével világszerte 608 millió plusz napot tölthetnek gyermekeikkel az édesanyák.

   „A kötelezően alkalmazandó anyasági minimum juttatáscsomagunk évente több mint ezer női munkavállalónknak nyújt majd segítséget azokban az országokban is, ahol hivatalosan nem, vagy csak korlátozottan biztosítanak hasonló juttatásokat – mondta Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója. - Összességében a munkatársaink 35 százaléka hölgy, azonban a vezetői csapatunkban csupán 21 százalékban vannak jelen nők. Bízunk abban, hogy a felajánlás hozzájárul ahhoz is, hogy ez az arány jelentősen növekedjen. Hisszük, hogy az édesanyák támogatása hosszú távon erősebb kötődést és egészségesebb cégkultúrát eredményez, ami egyben garanciát is jelent a szolgáltatások színvonalának folyamatos növekedésére.”
 
   A nemzetközi szinten is egyedülálló felajánlás előnyösen érinti a Vodafone Magyarország női dolgozóit is. A hazai jogszabályok alapján a magyar kismamák az újszülött 6 hónapos koráig korábbi fizetésük 70 százalékát kapják terhességi-gyermekágyi segélyként. A Vodafone Magyarország a jövőben az első 16 héten át kiegészíti ezt a juttatást, így az édesanyák 4 hónapig a teljes fizetésükre számíthatnak. A munkába való visszatérés támogatása szintén kiemelkedőnek számít a hazai munkaerő piacon. A jövőben ugyanis azok a Vodafone-nál dolgozó kismamák, akik a szülést követő 6 hónapon belül ismét munkába állnak, visszatérésük után fél éven keresztül részmunkaidőben, heti 30 órában dolgozhatnak, ugyanakkor mindvégig kézhez kapják teljes munkabérüket.
 


  „Sok tehetséges nő fordít hátat a munka világának, amikor választani kényszerül, hogy gyermekét gondozza, vagy karriert építsen. Felelősen gondolkozó nagyvállalatként szeretnénk megőrizni azt a felbecsülhetetlen értékű tudást és tapasztalatot, amellyel női munkatársaink rendelkeznek, így minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a nálunk dolgozó édesanyáknak ne kelljen szembe nézniük egy ilyen nehéz döntéssel” - mondta Gothárdi Ibolya, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.
 
   A Vodafone Csoport megbízásából átfogó elemzés készült az anyasági juttatáscsomag bevezetésének várható hatásairól. A ma nyilvánosságra hozott adatok szerint a multinacionális vállalatok akár évi 19 milliárd dollárt is megtakaríthatnak egy hasonló programmal, ugyanis évi 28 milliárd dollár pluszköltséget jelentene, ha a kötelező minimum helyett 16 heti szülési szabadságot ajánlanának fel teljes fizetés mellett; ezzel szemben a szülés után távozó nők pótlásához szükséges toborzási és képzési költség évi 47 milliárd dollárra rúg.
 
   A családok szemszögéből vizsgálva is hasonló következtetésre juthatunk: összesen 14 milliárd dollárt takaríthatnak meg a kismamák, ha szülési szabadságuk leteltével hat hónapon át heti négy napnak megfelelő munkaidőben dolgozhatnak teljes bér ellenében. Ezt a plusz összeget kellene ugyanis gyermekük gondozására, felügyeletének megoldására költeniük, mialatt teljes munkaidőben dolgoznak. Még ennél is meggyőzőbb azonban az a tény, hogy a négynapos munkahét bevezetésével az édesanyák világszinten összesen 608 millió plusz napot tölthetnek gyermekükkel.
Forrás: marieclaire.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 100% bér a kismamáknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector