Startlaphoz Csatlakozz!

Lassú a képzésük

Pilótahiánytól tartanak a légitársaságok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 14. szombat, 10:23

Négy-öt éven belül pilótahiány léphet fel a légitársaságoknál, mert a cégek minden eddiginél több repülőgépet rendeltek, de a pilóták, és egyéb légügyi szakemberek képzése lassú, a következmény pedig a katasztrófák számának növekedése is lehet - írta pénteki elemzésében a Flightglobal légügyi szaklap.

  A lapnak nyilatkozó Olumuyiwa Benard Aliu, a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet tanácsának elnöke azt mondta, a légitársaságok számára a hálózatuk megkétszerezése a legnagyobb kihívás, de ennek gátat szabhat a pilóták, légiforgalmi irányítók, karbantartók és mérnökök képzése, amely már túl lassúnak számít és gyorsítani kellene rajta.
 
  Peter Moxham, a Nemzetközi Pilótaképző Csoport (IPPTG) arra hívta fel a figyelmet, hogy öt éven belül a légitársaságok nem tudnak majd elegendő mennyiségű és minőségű szakembert képezni, ennek eredménye pedig az lehet, hogy emberi mulasztás, vagy hiba miatt több repülőgép-katasztrófa következhet be. 
 
  A Flightglobal rámutatott, hogy a 2001. szeptember 11-e miatt bekövetkezett válság után, ha a hálózatos légitársaságnak pilótára volt szüksége, akkor külsős cégeknél vizsgázott pilótákat vettek fel, a diszkontok pedig saját pilótaképző programot indítottak, képzési mechanizmusuk pedig sokkal gyorsabb. Mára viszont a képzett, de munkanélküli pilóták piaca lényegesen csökkent, nagy mértékű igénynövekedés esetén 3-6 hónap alatt elfogyna az összes, megfelelő szakszolgálati engedéllyel rendelkező pilóta.
 
  A Flightglobal megjegyezte, az elmúlt 20 évben többször is hasonló jóslatokba bocsátkoztak a szakértők, és végül ezek a gazdasági recesszió, a szeptember 11-i terrortámadások és a 2008-as világpiaci válság miatt nem következtek be.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pilótahiánytól tartanak a légitársaságok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector