Startlaphoz Csatlakozz!

Országgyűlés

Rendvédelmi életpályamodell és a kéményseprési közszolgáltatás átalakítása a napirenden

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 07:59

Az Országgyűlés mai ülésén hat kormányzati előterjesztés általános vitáját folytatja le. A képviselőknek egyebek mellett lehetősége lesz véleményt formálni a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről, valamint a kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez rendeléséről.

    A Ház ülése 9 órakor a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat tárgyalásával kezdődik. A belügyminiszter előterjesztésének elfogadásával új illetmény- és előmeneteli rendszer jöhet létre, amelynek kormányzati célja, hogy - a jelenlegi bonyolult pótlékrendszert felváltva, átlátható módon - egyidejűleg ismerje el a munkakör értékét, a szolgálati tapasztalatot és a teljesítményt.

    Ezt követően Pintér Sándor belügyminiszter egy másik, a lakossági kéményseprési közszolgáltatás katasztrófavédelemhez rendelését indítványozó javaslatáról kezdődik vita. A tárcavezető szerint erre azért van szükség, mert a kéményseprő-ipari közszolgáltatásban jelentkező zavarok "bizonytalanságot okoznak" az ellátásban, ami tűz- és életveszélyes, ezért a jelenlegi rendszer nem tartható fenn.

    Az állatok védelméről szóló javaslat tárgyalása után az élelmiszertörvény módosításáról mondhatják el véleményüket a képviselők. Utóbbi indítvány a földművelésügyi miniszter terjesztette be, aki fellebbezést tenne lehetővé a bioélelmiszerek minősítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szervének pedig vizsgálati jogot biztosítana az üzemi konyhákban is.

    Az ülésnap végén terítékre kerülnek a környezetvédelmi termékdíjról, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvények módosításai is.

    Az Országgyűlés csütörtökön további három előterjesztés vitájával folytatja munkáját.


 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Rendvédelmi életpályamodell és a kéményseprési közszolgáltatás átalakítása a napirenden.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector