Startlaphoz Csatlakozz!

A skandináv és a Benelux államok lakói a legelégedettebbek az életükkel

Elkészült Európa boldogság-térképe: hazánk hátul kullog

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 21. szombat, 12:42

 Március huszadika a boldogság világnapja, ebből az alkalomból készítette el az Eurostat a kontinens boldogság-térképét. Meglepetés nem született, a skandináv és a Benelux államok lakói a legelégedettebbek az életükkel. A bolgárok a legboldogtalanabbak, de Magyarország is az összátlag alatt teljesített – írja a HVG.

„Egy tízes skálán mennyire elégedett összességében az életével?” - ezt a kérdést tették fel az Eurostat, az Unió statisztikáért felelős szervezetének munkatársai még 2013-ban Európa lakóinak. Az eredményeket március 20-án, a boldogság világnapján tették közzé.
 
  A statisztikából kiderül, az EU állampolgárainak nyolcvan százaléka értékelte saját boldogságát közepesnél jobbra, tehát minimum hatosra. Az átlag-elégedettségi mutató végül 7.1 lett. Kiderült az is, hogy a férfiak és nők között nincs nagy különbség az értékelésben, de például a fiatalabbak kimutathatóan boldogabbak az időseknél. Nem meglepő, hogy a legrosszabb átlagot (5.8) a munkanélküli megkérdezettek adták, míg a magukat képzők, tanulók vagy gyakorlaton lévők magas átlagértéket (7.8) produkáltak.

 
   Az országok közül a legmagasabb elégedettségi átlagot (8) hozta, így az országok közötti boldogság-lista élén végzett Finnország, Dánia és Svédország, holtversenyben. Mögöttük alig pár tizeddel maradt le a három Benelux ország, illetve Izland, Svájc és Ausztria.
 
  A lista legalján, 4.8-as átlagértékkel találjuk Bulgáriát. Portugália, Magyarország, Görögország és Ciprus tartozik még a hátul kullogók közé, mind a négy ország polgárai 6.2-es átlagot produkáltak.
 
   A kutatás részleteit ezen az oldalon böngészheti tovább.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elkészült Európa boldogság-térképe: hazánk hátul kullog.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector