Startlaphoz Csatlakozz!

Átveszik a MÁK-os alkalmazottakat

Család- és lakástámogatás is a kormányhivatalnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 24. kedd, 07:02

A feladatátvétel a MÁK-os munkatársak átvételét is jelenti, nagyjából 25-öt. Körülbelül 800 méternyi iratot is átvesz a kormányhivatal.

- Áprilistól bármely kormányablaknál intézhetők a család- és lakástámogatási ellátások, mert az ügyek a Magyar Államkincstártól kormányhivatalhoz kerülnek át. Így az anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermekgondozási támogatás, nagycsaládosok földgázárkedvezménye és a fogyatékossági támogatás. Az ügysegédek felkészítését már megkezdték.
 
   Juhász Tünde kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, Csongrád megyében évente 110 ezer iratát kezelnek a család- és fogyatékossági támogatási ügyekben, és ezek kapcsán havonta 91 ezer átutalást indítanak majd el. Ezeknek a támogatásoknak az éves összege megyénkben több mint 18 milliárd forint, havonta másfél milliárd. Állami lakástámogatásból tavaly a megyében 1160 volt. A feladatátvétel a MÁK-os munkatársak átvételét is jelenti, nagyjából 25-öt. Körülbelül 800 méternyi iratot is átvesz a kormányhivatal. Az évente megközelítőleg 30 ezer ügyfélnek elég lesz az ügyek indításához elég lesz saját lakóhelyén felkeresni az ügysegédet. Az új szegedi ügyfélfogadási iroda a Bécsi körút 5-ben lesz.

  Égető Gábor makói járási hivatalvezető elmondta, a járáshoz 15 településen dolgoznak ügysegédek, akiket jelenleg készítenek fel. A konkrét ügyintézés nem a kistelepüléseken zajlik majd, az ügysegédek az iratokat a szegedi központba továbbítják.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Család- és lakástámogatás is a kormányhivatalnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector