Startlaphoz Csatlakozz!

A Hays legfrissebb tanulmánya

A legkeresettebb szakmák a hazai munkaerőpiacon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 24. kedd, 08:52

Egy friss felmérés rávilágít arra, hogy milyen végzettségű munkavállalók iránt van a legnagyobb kereslet Magyarországon – írja az mfor.hu.

  Idén továbbra is nagyon keresettek a mérnökök és az informatikusok – derül ki a Hays legfrissebb tanulmányából. Az autóipar területén tapasztalható fellendülés a munkaerőpiac keresleti oldalán is megjelenik: a gyártók- és a beszállítók ugyanis egyaránt nagy számban alkalmaznak és keresnek mérnököket, folyamatfejlesztő- és logisztikai szakembereket, projektmenedzsereket.
 
  A felmérés alapján komoly az igény a speciális szaktudással rendelkező informatikusok, elsősorban a szoftverfejlesztők, programozók iránt. A hazai startup szektor élénkülésével ráadásul a frissdiplomások elhelyezkedési lehetőségei is tovább nőttek. Az IT-szakemberek a felmérés szerint még átlagosan 8-10 százalékkal magasabb fizetésekre is számíthatnak tavalyhoz képest.
 
  A hazai kiskereskedelmi szektorban nem történt jelentős változás az elmúlt évben, viszont egyre több vállalat él az online értékesítési csatornák lehetőségével és tervez határainkon túli terjeszkedést is. Az értékesítés területén egyértelműen a kellő szakmai tapasztalat, kapcsolati háló és a magas szintű idegennyelv-ismeret a legfontosabb elvárás az egyes pozíciók esetében - derül ki a Hays Group felméréséből.
 
  A marketing területén hihetetlen dinamikus átrendeződés zajlik az online- és digitális platformok irányába. Ezért nő a kereslet az online és e-commerce szakértők iránt is, ezek a szakemberek ma már versenyelőnyben vannak a hagyományos marketing- és PR feladatokat ellátó munkatársakkal szemben. A multinacionális vállalatok és egyre több KKV ugyanis felismerte a terület fontosságát, így számos esetben külön online, valamint social media szakértőt alkalmaznak a marketing és kommunikációs részlegeken belül.
 
   Változatlanul érdeklődés mutatkozik a pénzügyi szakemberek iránt is, főleg a gyártásban, az üzleti szolgáltatásoknál és a gyógyszeriparban. Mára a legnagyobb piaci szegmenssé nőtte ki magát az üzleti szolgáltatásokkal foglalkozó szektor az idegen nyelveket beszélő friss diplomások és fiatal szakemberek körében Magyarországon - különösen a pénzügy és számvitel, az ügyfélszolgálat, az informatika (IT támogatás és fejlesztés), valamivel kisebb mértékben az értékesítés, beszerzés és HR-funkciók területén.
 
Forrás: mfor.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A legkeresettebb szakmák a hazai munkaerőpiacon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector