Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezet boltok kinyitását követeli 

VDSZ: hol vásároljanak a munkások?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 25. szerda, 14:37

Azonnal vonja vissza a kormány a boltok hétköznapi nyitva tartását is korlátozó intézkedését – követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ az este 10 és reggel 6 óra közötti zárva tartás kapcsán nyílt kérdést intéz a jogalkotókhoz: hol vásároljanak mostantól azok, akik évtizedek óta hajnalban, a 6 órakor kezdődő műszak előtt szerezték be aznapi friss élelmüket? Az egyetlen elfogadható válasz a korlátozás azonnali feloldása –- írja közleményben a VDSZ.

   Drasztikusan beavatkozott a kormány több százezer, többnyire kispénzű, fizikai munkából élő ember életébe a boltok hétköznapi nyitva tartását korlátozó intézkedésével is – írja közleményben a vegyipari szakszervezet. A mintegy 30 ezer tagot képviselő VDSZ-nél egyre több panaszos levél gyűlik, háborognak a hajnali műszakba járó dolgozók: március eleje óta nem tudják megvásárolni munkába menet az aznapi friss, olcsó reggelinek, ebédnek valót.  A módosítás bevezetéséhez szükséges, de elmulasztott, vagy valamelyik fiókban lapuló, hatástanulmánynak egyebek között a munkába járókra vonatkozó következményeket is fel kellett volna tárnia – érvel Székely Tamás. Az elnök szerint egy gondos, megelőző vizsgálatból időben kiderült volna, hogy az országban több százezer ember jár hajnalban dolgozni, s munkába menet veszi meg az aznapi tízóraira, ebédre valót, mert esetleg drágább menzára nincs pénze. Most ettől is megfosztották az embereket, zömében éppen a leginkább kiszolgáltatott, nehéz fizikai munkából élőket.  A szakszervezetnél megértik, hogy a munkásokat érintő probléma eszükbe sem jutott a döntéshozóknak akkor, amikor szavaztak erről a változtatásról, hiszen közülük talán senki nem járt még hajnali 6-ra dolgozni, ám ez nem mentesíti őket a felelősség alól – szögezi le az elnök.

   A szakszervezet a döntést felelőtlennek tartja, s nyílt kérdést tesz fel a jogalkotóknak: hol vásárolják meg aznapi élelműket ezek a kispénzű emberek? Az elnök azonban leszögezi, egyetlen jó válasz létezik: az álságos indokok alapján, önös politikai érdekből hozott intézkedés azonnali visszavonása. A szakszervezet elvárja, hogy a kormány ezt a helyes választ adja. A VDSZ addig is támogat minden kezdeményezést, amely a boltok nyitva tartására vonatkozó intézkedés visszavonását követeli.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: hol vásároljanak a munkások?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector