Startlaphoz Csatlakozz!

A biztosított forrás nem elegendő a kiadások fedezésére

Pedagógusok Szakszervezete: továbbra is sok a probléma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 26. csütörtök, 10:51

Vezetőségi ülést tartott szerdán Békéscsabán a Pedagógusok Szakszervezetének megyei szervezete, melyen részt vett Galló Istvánné országos elnök is – olvasható a beol.hu oldalán.

  – A problémák, amik eddig is voltak, még most is fennállnak – mondta lapunk érdeklődésére Galló Istvánné. – A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) működésében jelenleg is komoly zavarok tapasztalhatók. Ennek egyik oka, hogy a biztosított forrás nem elegendő a szükséges kiadások fedezésére. Másrészt a KLIK-nél új szervezeti és működési szabályzatra van szükség, amiben meg kell fogalmazni az intézményvezetők hatáskörét. Ugyanis ez eddig nem volt tisztázott, aminek következtében a döntéseket feljebb tolták, a tankerületekhez.
 
  A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke kitért arra a felmérésre, mely szerint az új munkarend bevezetése nyomán a pedagógusok döntő többsége leterhelt, 40 óránál is többet dolgozik hetente. Lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy a felmérés valós képet tükrözhet, mivel az országot járva kapott panaszok, észrevételek többsége is az abban foglalt megállapításokat támasztotta alá. Noha a túlórát ki kellene fizetni, szerinte a KLIK-nél arra nincs fedezet, ezért sok esetben nem is vezetik pontosan, hogy a pedagógusok ténylegesen mennyit dolgoznak.
 
  – Az új bérszámítási rendszer egyrészt pozitív, de alapvetően hibás. Ugyanis nem ismeri el a több végzettséget, a többlet- és a minőségi munkát – folytatta. Beszélt arról is, hogy nagy feszültséget gerjeszt, hogy az oktató-nevelő munkát segítők fizetését nem emelték 2008 óta, ezért egyeztetéseket folytatnak, hogy béren felül egyéb juttatást is kaphassanak.
 
  Szerdán Gyomaendrődön átadták az Eötvös József Emlékplakettet a Rózsahegyi Kálmán általános iskolában működő alapszervezetnek. Ott 80 százalékos a szakszervezet lefedettsége, és jó az együttműködés az intézmény vezetésével.

Forrás: beol.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pedagógusok Szakszervezete: továbbra is sok a probléma.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector