Startlaphoz Csatlakozz!

A „rezsicsökkentés” óta több száz településen vonult le a helyi kéményseprő-vállalkozás

Csődöt jelentett a Magyar Kémény Kft.

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 26. csütörtök, 14:36

Csődöt jelentett a kaposvári központú, négy megye hatszáz településén kéményseprő-szolgáltatást végző, szerteágazó politikai kapcsolatokat ápoló Magyar Kémény Kft. A rezsicsökkentés óta sorra dőlnek be a vállalkozások, a lakosságnál novembertől a katasztrófavédelem söpör – tudta meg a Népszabadság.

   Keddi hatállyal csődeljárás indult a kaposvári székhelyű, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Pest megye mintegy hatszáz településén kéményseprés-szolgáltatást végző Magyar Kémény Kft.-nél - derül ki a cégbírósági adatokból. Ez azt jelenti, hogy a társaság - amely már tavaly százmilliós veszteségeket halmozott fel - a túlélés érdekében egyezségi ajánlattal él a hitelezői felé.
 
  Pedig a Korom Norbert ügyvezető közvetlen és Buchmüller László áttételes tulajdonában álló kéményseprő-vállalkozást még tavaly is olyan Fidesz-közeli vállalkozásként emlegették, amely akár a többi kéményseprőcéget bekebelezve is terjeszkedhet. (Eme megközelítést némileg árnyalja, hogy 2010-2014 között a cég felügyelőbizottsági tagja volt Velez Árpád szocialista képviselő, az MSZP pénzügyeit irányító egykori pártigazgató.) Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere tavaly jelentette be, hogy az önkormányzat többséget vásárolna a vállalkozásban. A jelek szerint ez elmaradt. Korábbi beszámolónk szerint az ez év eleji általános országos lakossági kéményseprési díjemelésből Kaposvár csak azért maradt ki, mert a drágulás mértéke így már meghaladta volna a törvényi határt; ennek folytán csak a közületeknek emeltek.
 
   A Fidesz-kormány a legkevésbé sem támogatja a jellemzően magyar kis- és mikrovállalkozók, illetve helyhatóságok tulajdonában álló kéményseprőcégeket. A rezsicsökkentés esetükben a felszámítható díjak megfelezését jelentette, szemben a nagyobb energiaszolgáltatókra vonatkozó összesen valamivel több mint húsz százalékkal. Miután megírtuk, hogy az év elejétől a legtöbb településen díjat emelnek, a kormány ez év novemberi hatállyal egyszerűen megszüntette lakossági kéményseprési jogukat és azt a katasztrófavédelemre testálta.
 
   A tavalyelőtti „rezsicsökkentés” óta több száz településen vonult le a helyi kéményseprő-vállalkozás, amelyek helyébe a feladat folytatólagos ellátása érdekében a katasztrófavédelem jelöl ki egy-egy környékbeli - jellemzően önkormányzati - vállalkozást. A Magyar Kéményéhez hasonló sorsra jutott például a hazai magántulajdonban lévő, a felszámolás sorsára jutott szolnoki Fűtéstechnika Kft. is, amelynek helyét a kecskeméti Filantróp Kft. vette át. A pórul járt szolnoki vállalkozáshoz hasonlóan a kormány mai hatállyal a Magyar Kéményt is kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, de ez a jelek szerint nem sokat segített a szolnokiakon se.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csődöt jelentett a Magyar Kémény Kft..
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector