Startlaphoz Csatlakozz!

Értékszállítók sztrájkja

A posta cége a tárgyalás folytatását kezdeményezi

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 30. csütörtök, 12:27

A posta értékszállító cége, a JNT Security Kft. (JNT) a bértárgyalások folytatását kezdeményezi, és közölte azt is: nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének, ha az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) a tárgyalások alatt gyakorolja a sztrájk szervezésére vonatkozó jogokat.

    A JNT és a Magyar Posta Zrt. csütörtöki közleménye szerint a JNT április 27-én levélben kérte az ÉŐDSZ-t, hogy folytassák a bértárgyalásokat. Ezt a szakszervezet azzal utasította el, hogy ehhez a kollektív szerződés alapján fel kellene oszlatni a sztrájkbizottságot, és egyoldalúan be kellene fejezni a sztrájkot, amire nem hajlandó.

    A társaság most május 4-re meghirdeti a bértárgyalások folytatását, és deklarálja, hogy eseti jelleggel nem tekinti a kollektív szerződés megszegésének a sztrájkbizottság feloszlatásának elmaradását - közölte a cég, jelezve ugyanakkor azt is: azt tekinti az ÉŐDSZ részéről a minimális kooperatív lépésnek, ha felfüggeszti a sztrájkot a tárgyalások alatt.

    A tájékoztatás szerint a JNT többször tett már kompromisszumos javaslatot az idei bérfejlesztésre, legutolsó, április 17-én tett és azóta teljesített ajánlata az volt, hogy 2015. január 1-jéig visszamenőleg az értékszállítók esetében átlagosan 2,2 százalékkal emeli az alapbért. A JNT továbbá vállalta, hogy a 2015-ös üzleti eredmények alapján, 2015. harmadik negyedévét követően megvizsgálja annak lehetőségét, hogy 3,3 százalékos, alapbéremeléssel megegyező összegű, egyszeri kifizetést teljesítsen - írják a tájékoztatásban.

    A cég bízik abban, hogy az ÉŐDSZ is kompromisszumkészséget mutat és visszaül a tárgyalóasztalhoz, továbbá elmozdul az 5 százalékos bérfejlesztési ajánlatától, hiszen azt a JNT a jelen piaci környezetben nem tudja kigazdálkodni - olvasható a közleményben.

    Az ÉŐDSZ JNT Security Kft.-nél működő szervezete április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A posta cége a tárgyalás folytatását kezdeményezi.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector