Startlaphoz Csatlakozz!

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap beszámolója

Így tapsolta el a kormány a nyugdíjpénzt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 13. szombat, 11:11

 Közzétette Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRAA) 2014. és 2015. évi beszámolóját. 2014-ben az alap 1,5 milliárd forintot, míg az MNV Zrt. 4,7 milliárdot fordított államadósság-csökkentésre, az ezek után az alap számláján fennmaradó 125 millió forintot 2015. január 31-ei megszűnésével egyidejűleg a központi költségvetésnek utalta át az alap – írja a Portfolio.

  Az NYRAA 2011. május 31-én kezdte meg működését és a 2015. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény értelmében január 31-én megszűnt. Korábban már írtunk arról , hogy az alapban lévő vagyon 2013 végére szinte már lenullázódott, miután a benne lévő 3000 milliárd forintnak egy nagyobb részét adósságcsökkentésre és az IMF-hitel visszafizetésére használta fel a kormány.

  A 2014-es és 2015-ös éves beszámolóból az alábbi fontosabb információk emelhetőek ki:
  • 2014-ben már nem volt költségvetési befizetési előirányzat az alap számára, így az alapban keletkezett bevételeket a magánnyugdíjpénztárakkal való korrekciós elszámolások, a működési kiadások és a tranzakciós illeték-fizetési kötelezettségek teljesítése után adósságcsökkentésre használták fel.
  • 2014-ben négy alkalommal adott át pénzeszközöket az alap adósságcsökkentésre, összesen közel 1,5 milliárd forint értékben. Emellett az MNV Zrt. közel 4,7 milliárdot adott át az államnak, amit az adósságcsökkentés mellett a februári önkormányzati hitel-átvállalások részleges előtörlesztésére használtak fel.
  • Az alap 2013-ban már minden értékpapírját értékesítette, így 2014-ben már csak pénzeszközökkel rendelkezett. Az alapban megmaradó 125 millió forintot a pénzeszközökön belül a MÁK-nál vezetett számlán tartották.
  • Az 1,5 milliárd forintot kitevő egyéb bevételek között a legnagyobb tételt a megszűnt magánnyugdíjpénztárak befizetései tették ki tavaly, összesen 1,345 milliárd forint értékben.
  • A 2015-re megmaradó 125 millió forintot az alap január 31-éig átutalta a központi költségvetésbe.
Forrás: Portfolio

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így tapsolta el a kormány a nyugdíjpénzt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector