Startlaphoz Csatlakozz!

Egy teljes generáció nem talál munkát

Tenni kell a munkanélküliség ellen Európában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 13. szombat, 15:26

A munkanélküliség, különösen a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, az adócsalás elleni küzdelmet, a magánbefektetések támogatását nevezte kiemelten fontosnak Martin Schulz, az Európai Parlament (EP-) szocialista elnöke az Európai Szocialisták Pártja (PES) budapesti kongresszusán pénteken.

   A politikus megnyitó beszédében - amelyet felváltva angolul, németül és franciául mondott el - közölte, több mint 23 millió ember nem talál munkát Európában, közülük ötmillióan 25 évnél fiatalabbak. A munkahelyteremtésnek kell a legfontosabb feladatnak lennie, mert az botrány, hogy a világ leggazdagabb részében egy teljes generáció nem talál munkát a válság miatt - hangsúlyozta. Martin Schulz kijelentette: megállítják a szélsőjobbot és a populistákat.
 
  Az EU és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról közölte, a szocialisták csak olyan megállapodást támogatnak, amely nem ássa alá a szociális, a jogi, a gazdasági normákat. Különben nem fogadják el ezt a megállapodást - jelentette ki. Úgy fogalmazott: "már nagyon régóta vagyunk válságüzemmódban", a növekedésre, a beruházásokra kell koncentrálni, mert így jönnek létre munkahelyek.
 
   Martin Schulz célként jelölte meg, hogy az átlagembereknek minden egyes napon jobbá tegyék az életet. Fontosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság elnöke - a lisszaboni szerződés megváltoztatása nélkül - olyan változásokat érjen el, amelyek az emberek érdekeit szolgálják. Az EP-elnök szerint "egy egészen jó" beruházási tervet fogadtattak el, amely demonstrálja, hogy ki akarják húzni Európát a válságból. Szerinte a megszorító intézkedések évei után ez a beruházási terv azt mutatja, hogy elkötelezettek az új megoldás mellett, amellyel munkát teremtenek, támogatják az innovációt.
 
   Szenvedélyesen beszélt arról, hogy beruházásokra van szükség, mert a fiatalok munkanélkülisége túl magas. Véleménye szerint a fiatalok munkanélküliségének ekkora aránya tönkreteszi az európai társadalmakat. Beszélt arról is, hogy kezet kell nyújtani Görögországnak, mert a görögök eleget szenvedtek. Egy kis fellélegzésre van szükségük - mondta. Ösztönözték Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnököt, hogy az adósságválság megoldásáért fogadjon el kompromisszumot, de magukat is arra bátorítja, hogy hozzák meg a szükséges kompromisszumokat - mondta.
 
   A szocialista politikus - aki szerint Görögország jó példa arra, hogy az egyszerű emberek fizetik meg az árát az előző rendszer rengeteg felelőtlenségének - arra kérte a görög kormányt, hogy fogadja el a kinyújtott kezet. Martin Schulz szerint az adóelkerülés elleni küzdelmet is zászlajukra tűzték, mert "a profit országait az adózás országaivá kell változtatni".
 
   A szocialistákon is múlik, hogy megszüntessék a botrányos adócsalást és adóelkerülést, mert évente ezzel több milliárd eurónyi közpénz vész el - jelentette ki. Úgy fogalmazott, megérti azokat az embereket, akik kételkednek az EU-ban, mert a spekulánsok több milliárd eurónyi nyereségre tesznek szert és nem fizetnek adót, így a veszteségeket az adófizetők állják.
 
   Martin Schulz szerint a szélsőséges pártok egész Európában elvetették a gyűlölet magvait, másokat hibáztatnak, és egyszerű válaszaik vannak a komplex problémákra: le kell zárni a határokat, ki kell rúgni a külföldieket, be kell tiltani az eurót - sorolta. Az EP-elnök az igazi veszélynek azt látja, hogy e pártok globalizmus-, EU- és iszlámellenessége mint szlogen kezd gyökeret verni a társadalomban. Az európai szocialisták mindig harcolni fognak egy nyitott, toleráns Európáért, amely tiszteli az egyéni jogokat és az emberi méltóságot - közölte.
 
   Büszke arra - folytatta -, hogy az EU Orbán Viktor miniszterelnököt, akinek pártja az Európai Néppárt tagja, "arra kényszerítette", vonja vissza azt a "borzalmas ötletét", hogy bevezeti Magyarországon a halálbüntetést. Az uniós törvényhozás elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az EP határozatában is hangsúlyozta, az európai értékekkel összeegyeztethetetlen a halálbüntetés, annak betiltása mérföldkő volt az alapvető jogokért folytatott küzdelemben.
 
   Az Európába érkező menekültekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy támogatni kell a Földközi-tenger menti országokat a probléma megoldásában. Gyorsan meg kell állapodni, hogy a menekültek elhelyezésével kapcsolatos terheket tisztességesen osszák el a tagállamok - tette hozzá. Európának többet kell tennie a menekültekért - hangoztatta, megjegyezve, hogy az EU-nak jogi szabályokon nyugvó bevándorlási rendszerre, hatékony és emberséges migrációs politikára van szüksége.
 
   Martin Schulz elítélte a Krím félsziget illegális annektálását. Majd úgy folytatta, az annektálás elítélésének dacára fent kell tartani a párbeszédet az oroszokkal. Az európai szocialisták 10. kongresszusán felszólalt Gurmai Zita, a nőszervezet csütörtökön újraválasztott elnöke is, aki bírálta a magyar kormány bevándorlóellenes politikáját.   (
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tenni kell a munkanélküliség ellen Európában .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector