Startlaphoz Csatlakozz!

Ausztria

A megkérdezettek több mint fele szerint idén rosszabb a helyzet, mint öt éve

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 15. hétfő, 13:16

Egy közvélemény-kutatás szerint az osztrákok 53 százaléka véli úgy, hogy 2015-ben rosszabb Ausztriában élni, mint 2010-ben, és mindössze 5 százalékuk szerint érzékelhető javulás – derül ki a Der Standard című osztrák liberális lap hétfői számában közzétett felmérésből.

    Az újság rámutatott, egy tavaly augusztusban készített, hasonló közvélemény-kutatás szerint a megkérdezetteknek még csupán 36 százaléka értékelte úgy, hogy az osztrák helyzet romlott az öt évvel korábbihoz képest, és 11 százalékuk érzékelt javulást.

    A Market piackutató cég által jegyzett idei közvélemény-kutatásból kiderül, hogy különösen a középiskolai végzettséggel rendelkező és az Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) szimpatizáló választók látják negatívan az osztrák kilátásokat.

    Nemzetközi összehasonlításban a megkérdezettek 31 százaléka vélte úgy, hogy Ausztriában jobb a helyzet, mint más EU-tagállamokban, és 26 százalékuk szerint rosszabb. A Der Standard megjegyezte, ebben a tekintetben is jelentősen romlottak a mutatók, ugyanis egy 2013 májusában készített felmérés szerint a válaszadóknak még 60 százaléka értékelte kedvezőbben az osztrák helyzetet, mint más EU-tagországokét.

    A 400 választó megkérdezésével elvégzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 87 százaléka úgy ítélte meg, hogy az osztrák szövetségi kormány legsürgetőbb feladata a vállalkozások munkahelyteremtő képességének javítása és a jövedelemadó csökkentése. Emellett a válaszadók mintegy fele úgy vélte, a kabinetnek a választókat több népszavazás rendezésével jobban be kellene vonnia az ország ügyeibe.

    A megkérdezettek 57 százaléka szerint mielőbb meg kellene oldani a menekültek igazságos elosztását az Európai Unión belül, és 49 százalékuk szerint vissza kellene szorítani a szélsőjobboldali hozzáállás terjedését.

    A jelenleg az osztrák kabinet napirendjén szereplő témák közül az osztrákokat legkevésbé a dohányzást a vendéglátó-ipari egységekben megtiltó törvényjavaslat vagy a pénztárgépekről szóló tervezet foglalkoztatja.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megkérdezettek több mint fele szerint idén rosszabb a helyzet, mint öt éve.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector