Startlaphoz Csatlakozz!

Az érdekképviseletek egyike a sztrájktól se riad vissza

SZKT: a cégvezetés pártján a másik szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 15. hétfő, 13:57

Az SZKT-nál működő három érdekképviselet egyike a sztrájktól se riad vissza, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke közleményében azt írja: nem tud jogszerűtlenségről a bérmegállapodás kapcsán – írja a delmagyar.hu.

  Minden jogi lehetőséget kihasznál és a sztrájktól sem riad vissza az SZKT-nál működő három érdekképviselet egyike, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete – írtuk a napokban.

  A BTDSZ ugyanis úgy látja, a cégvezetés szerződést szeg, ha nem fizeti ki a járművezetőktől megvont vontatási pótlékot. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke viszont lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: nem tud jogszerűtlenségről a bérmegállapodás kapcsán.

  A pótlékok kifizetése az eredeti szerződésben rögzítettek szerint diszkriminatív elvet valósított volna meg, ezért az EKSZ, abban a formában azt nem fogadta el. Május végén született egy olyan megoldás, mely ezt feloldva, minden érintett munkavállaló részére biztosította óránként az 5 forintos vontatási pótlékot. Ennek függvényében sokkal több munkavállaló részesülhet a jövőben ebből a juttatásból, ami hosszú távú megoldást nyújt.

  Az EKSZ határozottan kiáll az SZKT-s dolgozók érdekei mellett, és ezt teszi most is, amikor a vontatási pótlék kérdését nem szűkítette le néhány dolgozóra, hanem egyenlő feltételek kialakításában érdekelt. Nemes Gábor hozzátette: „sztrájkhelyzetről jelenleg nem beszélhetünk, és nem is tudunk annak szervezéséről”.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZKT: a cégvezetés pártján a másik szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector