Startlaphoz Csatlakozz!

Sikkasztás, csalás

Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 16. kedd, 09:04

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte sikkasztásért a Szekszárdi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát hétfőn - tájékoztatta a Szekszárdi Törvényszék az MTI-t.

    Hauszmann-né Szőke Rita törvényszéki szóvivő közölte: a tíz vádlott ellen folytatott perben az elsőrendű vádlott Szima Juditot folytatólagosan elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat - tizenegyrendbeli - felhasználása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

    A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással is sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben egymillió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

    Nyolc további vádlott, mindannyian a szakszervezet tisztségviselői vagy alkalmazottjai, felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kaptak, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.

    Kovács Ildikó, a járásbíróság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a bíróság túlnyomórészt a vádirattal egyezően állapította meg a tényállást. A vád szerint a főtitkár 2010. augusztus és 2011. január között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére, két társának szintén fiktív hivatali útiköltség-elszámolásokkal másfél millió forintot utalt át. A bíróság megállapítása szerint a sikkasztás értéke 22 millió forint.

    Szima Judit 2011. november 27-től és 2012. július 12-ig előzetes letartóztatásban volt, amelynek időtartamát beszámítják a börtönbüntetésbe.

    Az ítélet ellen a szakszervezeti vezető enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector