Startlaphoz Csatlakozz!

Szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt

Szigorú rendelet ép életbe a rendőröknél júliustól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 16. kedd, 10:17

Szigorú rendelet lép hatályba július 1-jétől, ami a rendőrök mellett a katasztrófavédőkre, a terrorelhárítókra, a bv-alkalmazottakra és a nemzetbiztonságiakra is vonatkozik. Ha a parancsnok úgy akarja, szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt, illetve ennél értékesebb vagyontárgyat.

   Július 1-jétől megszabhatják, mennyi pénzt tarthat magánál egy rendőr, illetve magával viheti-e mobiltelefonját - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter rendeletéből, amelyet a legfrissebb Magyar Közlönyben hoztak nyilvánosságra.
 
  A rendőrök mellett a terrorelhárítókra, a katasztrófavédőkre, a büntetés-végrehajtás alkalmazottaira és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaira is vonatkozik a fenti határozat.
 
  A rendelet értelmében az országos parancsnok, a főigazgató vagy az állományparancsnok megtilthatja, hogy beosztottja 10 ezer forintnál több készpénzt, illetve bankkártyát tartson magánál szolgálatban. Ha megtiltják, a rendőr (tűzoltó, terrorelháríró stb.) köteles a vagyontárgyat, a bankkártyát vagy a pénzt a szolgálat felvételekor egy erre szolgáló páncélszekrényben elhelyezni. Amikor végzett, visszakapja a dolgait.
 
  Ugyanígy megtilthatja a parancsnok, hogy beosztottja mobiltelefont tartson magánál. Kivéve, ha erre valamilyen nyomós oka van, ez esetben ugyanis írásbeli kérvényt nyújthat be, amit akár kedvezően is elbírálhatnak.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szigorú rendelet ép életbe a rendőröknél júliustól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector