Startlaphoz Csatlakozz!

Pedagógusok Szakszervezete:

Nem a szándék, hanem a pénz hiányzik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 16. kedd, 12:44

Nem a szándék, hanem a pénz hiányzik az önkormányzatoknál arra, hogy adjanak béren kívüli juttatást a fenntartásuk alá tartozó óvodák oktató-nevelő munkát segítő dolgozóinak - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

    Galló Istvánné elmondta: hétfőn írt alá megállapodást a pedagógusok sztrájkbizottsága - amelynek a PSZ is tagja - a szaktárcával és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) arról, hogy az utóbbi fenntartása alá tartozó iskolák oktató-nevelő munkát segítő dolgozói idén egyszeri, 50 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak. „Ez tűzoltás” - jegyezte meg a PSZ elnöke.

    Kiemelte: a megállapodás arra is kiterjed, hogy az 50 ezer forintot a szakképző iskolákban dolgozók is - akik jelenleg a Klik állományában vannak, de július elsejétől az Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartoznak - megkapják. Azok az óvodatitkárok és dajkák azonban, akik önkormányzati fenntartású óvodákban dolgoznak, kimaradnak ebből a juttatásból.

    Galló Istvánné felidézte: emiatt nyílt levélben fordultak a települési önkormányzatokhoz, a helyi képviselőkhöz és a polgármesterekhez, arra kérve őket, biztosítsák az egyszeri juttatást a pedagógusok munkáját közvetlenül segítő közalkalmazottaknak. Az önkormányzatok reakcióját úgy foglalta össze: nem a szándék hiányzik, hanem a pénz. Azok az önkormányzatok, amelyeknek bővebbek az anyagi forrásaik, most is adnak béren felüli juttatást, ám vannak olyanok is, amelyeknek nincs erre lehetőségük - tette hozzá.

    Mielőtt az önkormányzatokhoz fordultak volna, megkeresték a Belügyminisztériumot a többletforrás biztosításáért, a tárca azonban visszautasította a kérést - mondta Galló Istvánné. Megjegyezte: nem tud elképzelni olyan költségvetést, ahol ne lehetne átcsoportosítani „egy kis pénzt” erre.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem a szándék, hanem a pénz hiányzik .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector