Startlaphoz Csatlakozz!

Csehország

Nőtt az infláció, csökkent a munkanélküliség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 10:44

Csehországban emelkedett az infláció és csökkent a munkanélküliség márciusban az ország statisztikai hivatalának kedden ismertetett adatai szerint.

    Az éves szintű infláció 3,8 százalék volt a februári 3,7 százalék után, míg az elemzők 3,9 százalékot vártak a múlt hónapra.

    Márciusban már a hetedik egymást követő hónapban emelkedtek az élelmiszerárak, egy hónap alatt a legnagyobb mértékben, 65 százalékkal a tojás drágult.

    A fogyasztói áremelkedés 0,2 százalék volt márciusban havi szinten, elsősorban az élelmiszerek drágulására a februári ugyancsak 0,2 százalék után. A szakértők 0,3 százalékos növekedésre számítottak márciusra.

    A cseh statisztikai hivatal keddi közlése szerint a márciusi munkanélküliség 8,9 százalékra esett a februári 9,2 százalékról.  Szakértők arra számítottak, hogy a ráta szerényebben csökken, 9,1 százalékra mérséklődik márciusban.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nőtt az infláció, csökkent a munkanélküliség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector