Startlaphoz Csatlakozz!

„Dolgozz otthonról" napot rendeznek

Az otthoni munkát népszerűsítik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 06. péntek, 07:46

Április 21-én Magyarországon első alkalommal rendezik meg a Dolgozz otthonról napot (Home Office Day). A Telenor és a Microsoft kezdeményezésének célja, hogy a lehető legtöbb hazai − elsősorban szellemi munkát adó − munkáltató tegye lehetővé az otthoni munkavégzést minél több munkatársa számára ezen a napon, valamint a vállalatok körében is ismertté váljon a rugalmas munkavégzés kultúrája. Mindkét szervező cég a jövőben éves rendszerességgel tervezi a Dolgozz otthonról nap megrendezését.

    A szervezők szerint mind a munkavállaló, mind a munkáltató számára sokféle előnnyel járhat, ha a munkatársak egy-egy alkalommal otthonról dolgoznak. Az így megtakarított, a munkába járásra szánt idő a magánéletre, a családra vagy a hobbira is fordítható. A szabadabb időbeosztással tetszés szerint ütemezhetők a feladatok, de nem okoz problémát a napközben érkező szerelő vagy csomag fogadása sem. Ráadásul a nyugodt otthoni körülmények között végzett munka gyakran hatékonyabb lehet, és növelheti a dolgozó és cége közötti bizalmat, erősítheti a munkavállalói lojalitást is. A rugalmas munkavégzésnek környezetvédelmi szempontjai is vannak: egy-egy otthon töltött munkanappal megspórolható az utazás költsége és csökkenthető a károsanyag-kibocsátás. Ennek különösen nagy jelentősége lehet például egy szmogriadó esetén. Ha ilyenkor több vállalat lehetővé teszi, hogy kollégái otthonról dolgozzanak, azzal a kritikus napon jelentősen csökkenthető az utazásukkal járó környezetterhelés.

    Nem az irodában töltött órák száma a fontos, hanem az, hogy a munkatársak feladataikat határidőre és magas színvonalon végezzék el − mondta III. Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A rugalmas munkavégzést ezért mobil eszközökkel, távoli hozzáféréssel segítik. Tapasztalataik szerint a kötetlenebb körülmények nemcsak vonzóak, hanem a hatékonyságot is növelik. Kristóf Judit, a Microsoft kommunikációs vezetője szerint érdemes efelé nyitni: nő a hatékonyság, jobb az időgazdálkodási készség, kisebb a cégen belüli fluktuáció.

    Csatlakozás és további részletek: www.dolgozzotthonrolnap.hu.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az otthoni munkát népszerűsítik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector