Startlaphoz Csatlakozz!

„Tűzoltóság nélkül nincs katasztrófavédelem”

Tűzoltók panasza - elmaradt bérük után kamatot ígérnek nekik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 05. csütörtök, 11:19

Vagyunk jónéhányan, akik úgy gondoljuk, az ország egyik legmegbízhatóbb szervezete a tűzoltóság. Ezért lepett meg, amikor a tűzoltók szakszervezete panaszokkal jelentkezett – olvasható a Fejér Megyei Hírlap oldalán.

    A napokban adtuk hírül, hogy felállt a megyei katasztrófavédelem új vezérkara. Vagyis az új szemlélet alapján működik a szervezet. Az átszervezés része volt az is, hogy az önkormányzati tűzoltóságok  átkerültek a katasztrófavédelem állományában. Ám ez nem ment zökkenőmentesen, erről tájékoztattak bennünket a fehérvári tűzoltók. Simon Csaba főtörzsőrmester, szakszervezeti vezető elmondása szerint jónéhányan nem kaptak fizetést, csak étkezési hozzájárulást. Passziválódott a TAJ-kártyájuk, mert nem jelentették le őket az új helyen.

    Felmerült az emberekben az is, hogy a tűzoltó elnevezést meg akarják szüntetni, hiszen még a tűzoltó múzeumot is katasztrófavédelmi múzeumnak akarják átkeresztelni.  Tartanak attól, hogy a másodállásaikat megszüntetik. Kifogásolták, hogy az új szabályozás  szerint addig nem mehetnek be egy égő épületbe, amíg azt az áramszolgáltató nem áramtalanítja. Azt mondják, ők nem arra esküdtek, hogy várakozzanak, hanem a mentésre, tűzoltásra. Elpanaszolták, hogy az új szabályzat szerint, ha két ember bemegy egy épületbe, akkor kint egy figyelőnek és két tartaléknak kell lennie.

    A panaszokra Magosi Lajos tűzoltóalezredes, igazgató és Molnár József tűzoltóalezredes, igazgató-helyettes válaszolt. Elmondták, hogy mindketten régi tűzoltók, s büszkék arra, hogy egy folyóirat közvéleménykutatásán a tűzoltó foglalkozás élvezte a legnagyobb lakossági bizalmat.  A tűzoltó név nem szűnik meg, hiszen ez van az autóikon is. A központ minden parancsnokságot arra biztat, alakítsanak ki helyi tűzoltó múzeumot, s azt tegyék a gyerekek számára elérhetővé. Székesfehérváron és Dunaújvárosban már van, Sárbogárdon most alakítják ki.

    Az elmaradt bérekről elmondták, hogy már kifizették, s kamatot is fizetnek. A TAJ-kártyák aktiválása tényleg probléma, de addig is mindenkinek adnak munkahelyi igazolást, ha olyan jellegű ügye van. A gondok nem helyben vannak, hanem a központnak kell egyszerre sok embert átvenni. Innen minden panaszt azonnal továbbítanak. A szabályokról szólva elhangzott, hogy a leírtak a legrosszabb forgatókönyvre vonatkoznak, de mindig a helyszíni parancsnok dönt, úgy mint eddig. - Tűzoltóság nélkül nincs katasztrófavédelem - mondta ki az igazgató.

Forrás: fmh.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tűzoltók panasza - elmaradt bérük után kamatot ígérnek nekik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector